Marko otišao na pivo i nije se vratio: Prošlo 14 godina od kada ga je porodica proglasila mrtvim, a onda se desilo čudo!

Zamislite da vam nestane najbliža osoba u životu na 14 godina, da je potom proglase mrtvom, a da onda sasvim slučajno otkrijete da je još živa.

To se dogodilo porodici Novozelanđanina Marka Vilena (51) koji je 2007. godine nestao u okeanu. Tog kobnog prijepodneva policajac je van dužnosti otišao sa prijateljima na par piva do obale i nikad se više nije vratio.

Prijatelji su rekli da je ušao u vodu da se okupa, ali je odjednom nestao. Bili su jako veliki talasi i oni su tvrdili da ga je okean uzeo pod svoje.

Obalska straža češljala je to područje više od sedmicu dana, da bi ronioci kod ajkule u blizini pronašli da je tih dana izgleda ščepala i pojela nekog čovjeka.

Nakon što su je ubili i rasporili, pronašli su u njoj neke kosti kao i dio Markove majice, zaključivši da je on bio taj koji je nastradao. Kolege policajci zatvorili su slučaj i pomirili se s tim da je Mark ubijen u vodi.

Proglasili su ga mrtvim i porodica je više od 14 godina živjela u uvjerenju da ga je izgubila. Međutim, sve se promijenilo kada je jedan od rođaka na televiziji gledao prilog iz psihijatrijske bolnice u australijskom Brizbejnu, u kojoj je ležao čovjek koji je neodoljivo podsjećao na Marka.

Svi su otrčali tamo i doživeli najveći šok u životu kada su shvatili da je to zaista njihov Mark! Niko ni danas ne zna kako je sa Novog Zelanda došao do obale Australije, zašto prilikom dolaska na kopno nikog nije kontaktirao i na kraju – kako je završio u ustanovi za mentalno oboljele.

Mark Vilen sada je prebačen u sličnu ustanovu kući u Velingtonu i njegovi najbliži mogu da ga obilaze. Ničeg se ne sjeća i ne prepoznaje svoje najmilije, ali oni ne gube nadu da će jednom biti bolje. (krtice.net)

Share this content:

You May Have Missed