BEBISITERKA IZ BEOGRADA DAVALA BEBI BENSEDIN: Stigli rezultati veštačenja o njenoj uračunljivosti!

Region

Bebisiterka S.C, koja je uhapšena pre dve sedmice jer je bebi od četiri meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lek za smirenje – bensedin u većoj količini, proglašena je neuračunljivom, pa joj se neće suditi već će ići na obavezno lečenje.

Naime, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu urađeno je psihijatrijsko veštačenje koje je pokazalo da je žena neuračunljiva, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu. Zbog toga će tužilaštvo sudu, umesto optužnice, predložiti da bebisiterki odredi meru obaveznog lečenja.

Tokom istrage, kako kažu u tužilaštvu, saslušani su svi svedoci, roditelji deteta, kao i osoba koja je roditelje spojila sa dadiljom i čeka se još samo toksikološki nalaz o trovanju bebe. Bebisiterki je nakon hapšenja određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko sajta „Bebisiterka.rs”. Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje. (narodnjaci.net/srbijadanas.com/tanjug)