Onkolozi mole da ne jedete ovih 7 namirnica – Pravo smeće koja izaziva rak!

Zdravlje

U današnje vrijeme veoma je teško pronaći zaista zdrave proizvode na policama prodavnica. Svakodnevno je sve više i više štetnih proizvoda. Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

Džemovi – Džemovi iz prodavnica su veoma štetni, sadrže moćne antioksidante koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe štetne.

Pomfrit u restoranima i prodavnicama – Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznost je povjetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje.

Pomfrit sadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promjene u tijelu. Trans masti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolijevanja, na primjer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Kokice – Kukuruz sam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome. Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kuhane kobasice – Kuhane kobasice prave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuhane kobasice, paštete i drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Šunka – U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, meso ne sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).

Sirove dimljene kobasice – Nažalost, niko ne dimi suhomesnate proizvode kao ranije. Umjesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do raka.

Mliječni proizvodi sa dugim rokom trajanja – Izbjegavajte mliječne proizvode koji mogu trajati duže od dvije sedmice. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mlijeko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, antioksidante i arome.

Ovu hranu treba ograničiti u ishrani i osjetit ćete kako se vaše zdravlje poboljšava, piše portal “Dnevni“.(narodnjaci.net/haber.ba)