Stanivuković poklonio svoju kompletnu platu ljudima kojima je izgorila kuća!

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je ponovno posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez krova nad glavom nakon što im je požar progutao kuću.

Stanivuković je porodici Bojanić donirao 5.000 KM, odnosno svoju treću gradonačelničku plaću. Prvu je poklonio higijeničarakama u Gradskoj upravu, drugu Kolu srpskih sestara, Karitasu i Merhametu, dok je ovu odlučio donirati Bojanićima.

“Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije 20-ak dana ovdje je bila samo ploča, ali i naše obećanje da ćemo svi pomoći, danas ova obitelj dobiva i krov nad glavom. Grad Banja Luka i građani pomogli su sa 10.000 КM i donacijom materijala preko Civilne zaštite Grada, a također smo riješili svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta”, rekao je Stanivuković.

Ljiljana i Ranko Bojanić su ostali doslovno na ulici i bez ičeg, 28. februara, kada je na njihovom imanju izbio požar, koji se brzo širio, jer se uz kuću nalazila stolarska radionica puna lako zapaljivih materijala. (narodnjaci.net/krtice.net

Share this content:

You May Have Missed