Ikonopisac osuđen na 30 godina zatvora, na sudu tražio da ga ubiju…

Region

Vladan Grahovac (27), ikonopisac koji je svirepo ubio Jelicu Tatarovski (82), nakon čega je iz njenog stana ukrao 760 eura, osuđen je danas na 30 godina kazne zatvora, javljaju srbijanski mediji.

U završnim riječima tužilaštvo je predložilo sudu da Grahovca osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, jer smatra da za njega ne postoje olakšavajuće okolnosti za ovo krivičnog djelo – teško ubistvo, preosi Nova.rs.

Postupajući tužilac je rekao da je Grahovac isplanirao upad u stan i svirepo ubistvo žene koju je poznavao, a sa sobom čekić i nož. Grahovac je sa druge strane u završnoj riječi rekao da zbog svog zločina mnogo pati, tvrdeći da je te večeri bio pod opijatima i da nije znao šta radi.

Kao i ranije spomenuo je da je bio silovan kao mali što je uticalo na njegovo kasnije ponašanje.

On je, prema pisanju lokalnih medija, tražio da bude eutanaziran zbog zločina koji je učinio, podsjećajući da je nakon prošlog suđenja pokušao samoubistvo. Njegova odbrana je tvrdila da je on u trenutku zločina neuračunljiv. Srbijanskim zakonima eutanazija, odnosno tzv. ubistvo iz milosrđa, nije dozvoljena.(narodnjaci.net/fokus.ba)