SMRŠAT ĆETE PREKO NOĆI, PRIJE SPAVANJA POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA: Sve sastojke imate kući!

Višak kilograma je noćna mora mnogih ljudi, a njihovo skidanje je dug i mukotrpan proces. O višku kilograma se uvijek znalo da je loš za zdravlje, ali u posljednje vrijeme je sve više novih medicinski zanimljivih otkrića. Nedavno smo saznali kako gojazanost može da utječe na mozak, ali takođe ima posebni utjecaj kad su u pitanju žene.

Karcinomi:

Gojaznost će do 2043. preoteti tron pušenju kao najčešćem uzroku karcinoma koji se može spriječiti kod žena u Velikoj Britaniji, navodi se tako u izvještaju organizacije Cancer Research UK. Danas se 12 posto karcinoma kod žena povezuje sa pušenjem i 7 posto sa gojaznošću. Ipak, smanjenjem broja pušača i porastom težine ta organizacija procjenjuje kako će, uz zadržavanje tih trendova, jaz nestati za 25 godina. Iako je gojaznost česta i među muškarcima vjeruje se da je kod žena snažniji pokretač.

Inkontinencija:

Takođe, mlade i sredjovječne gojazne žene imaju čak dvostruko veće izglede da pate od inkontinencije, utvrdili su australijski naučnici. U radu objavljenom u časopisu Obesity Reviews naučnici su pokazali da porastom težine rastu i šanse za nesposobnost zadržavanja urina. Tako žene s već umjerenim viškom kilograma imaju 35 posto veće šanse za inkontinenciju. Rizik kod gojaznih žena je dvostruko veći u odnosu na one žene koje su zdrave tjelesne težine.

– Negativne zdravstvene posljedice zbog inkontinencije su osjećaj fizičke nelagode, miris i sram – tvrdi Tajlom Lamerton sa Univerziteta Kvinslend. To posljedično može utjecati na “fizičku aktivnost, spavanje te lične odnose”, dodaje.

U pitanju je bila opsežna meta analiza postojećih studija. Proučena ranija istraživanja su sadržala podatke o težini i inkontinenciji i koja su obuhvatala 47.293 žene mlađe od 55 godina iz zemalja (Australija, Francuska, SAD, Danska, V. Britanija i Holandija).

– Rezultati su pokazali kako višak kilograma izlaže riziku inkontinencije žene bez obzira na njihovu starost – tvrdi Džean Klarks s medicinskog fakulteta Džon Hopkins u Baltimoreu.

Ukoliko imate problem sa gojaznošću i zadržavanjem štetnih toksina u organizmu, sljedeći napitak može vam pomoći u otklanjanju ovih problema. Ukoliko imate problem sa gojaznošću i zadržavanjem štetnih toksina u organizmu, sljedeći napitak može vam pomoći u otklanjanju ovih problem. Osim detokscikacije, napitak pomaže i kod liječenja dijabetesa, visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

-1 limun
-šaka peršuna
-1 rendani đumbir
-1 kašičica sirćeta
-1 štapić cimeta ili 1 kašičica cimeta u prahu
-Pola litra vode

Recept:

Sve sastojke izmješajte u blenderu. Sok pijte svaku večer prije odlaska na spavanje i vrlo brzo ćete vidjeti rezultate. (narodnjaci.net/haber.ba)

Share this content:

You May Have Missed