(VIDEO) Baka u 109. godini, dala najkraći savjet za dug život: “Jedite zobenu kašu i izbjegavajte muškarce!”

Jessie Gallan je u 109. godini otkrila svijetu SVOJ recept za dugovječnost: “Tajna za dug život krije se u izbjegavanju muškaraca! Oni stvaraju dodatne probleme koji vam ne trebaju i donose više nevolje nego što vrijede!” Najstarija stanovnica Škotske, baka u 109. godini (2015. je preminula), otkrila je svoju tajnu dugovječnosti:

“Jedite svako jutro toplu zobenu kašu i izbjegavajte muškarce!”

Možete li samo zamisliti koliko je ova žena puta morala u svom životu odgovarati na pitanje: “Pa kad se ti misliš više udati?” Jessie Gallan rođena je u maloj dvosobnoj vikendici na farmi, gdje je živjela sa svojih pet sestara i bratom. Spavali su na slamnatim madracima.

Jessie je rekla da se njena “tajna za dug život krije u izbjegavanju muškaraca! Oni stvaraju dodatne probleme koji vam ne trebaju i donose vam više nevolje nego što vrijede!”. prenosi “Atma“.

Također je napomenula da je tajna i u tome što se puno kretala, svako jutro pojela zdjelu tople zobene kaše. Iako je bila najstarija stanovnica Škotske, Jessie nije tada bila najstarija na svijetu. Ta čast je pripadala Japanki Misao Okawi koja preminula u svojoj 117. godini (2015.).

“Uvijek sam puno radila te bih rijetko kad uzela neki godišnji odmor. Otišla sam od kuće s 13 i radila kao mljekarica. Uvijek sam imala sreću raditi s finim ljudima.

Nevjerojatno mi je vidjeti kako je sada svijet potpuno drugačiji od onog u kojem sam odrastala.” Vodila sam računa da dosta vježbam, da svako jutro pojedem zdjelu tople zobene kaše i da se nikada ne udam”, govorila je ova vitalna 109-godišnja bakica.(narodnjaci.net/haber.ba)

https://youtu.be/RAJwZAo1-2s

Share this content:

You May Have Missed