SLADIĆ NAJAVLJUJE NOVU PROMJENU VREMENA ZA VIKEND: Evo šta nas čeka SUTRA I PREKOSUTRA!

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 9 do 16 °C. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko -3, dnevna oko 13 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Već treći dan zaredom upaljeni su meteoalarmi zbog vremenskih prilika koje su prikladnije zimskim danima. I danas je na snazi upozorenje za većinu zemlje zbog niskih temperatura i minusa, no ako je suditi prema prognozama, čini se da je prošao vrhunac hladnoće.

Hladna fronta koja se premještala od sjevera Evrope prema centralnim područjima, zahvatila je jugoistočna područja evropskog kontineta, uključujući i Balkansko poluostrvo gdje je došlo do prodora veoma hladne zračne mase porijeklom sa Arktika, zbog čega su se temperature zraka značajnije spustile u Bosni i Hercegovini – kazao je Feni meteorolog Nedim Sladić.

Prema njegovim riječima, ta promjena je bila praćena i velikom količinom vlažnog zraka koja je pristizala sa Jadrana, pa su u većem dijelu naše zemlje zabilježene i padavine.

Sladić je istakao da se vremenske prilike smiruju, te da će danas biti pretežno sunčano uz postepen porast temperature zraka koji će biti uvod u dosta topliji vikend sa temperaturama zraka i iznad 15 stepeni Celzijusa u većem dijelu BiH.

-Ovu zimu još malo treba izdržati nakon toga ide ono pravo proljeće, poručio je Sladić. (narodnjaci.net/Novi.ba)

Share this content:

You May Have Missed