Malta: Turistima 200 eura ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog ljeta?

Region

U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posjetiocima i do 200 eura ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog ljeta, izjavio je danas ministar turizma Klejton Bartolo.

Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mjera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu ljetnji odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac, prenosi Reuters.

Bartolo je rekao da će turisti koji rezervišu smještaj u hotelu sa pet zvjezdica dobiti 100 eura od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.

U sličnom aranžmanu oni koji se odluče za hotel sa četiri zvjezdice dobiće ukupno 150 eura, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvjezdice dobiće 100 eura.

Podaci Svjetskog savjeta za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 posto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovid-19, prenosi Tanjug.

Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posjetilaca u 2019. godini, ali brojke su opale za više od 80 posto od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine, prenosi biznisinfo. (naronjaci.net/haber.ba)