Karlovac: Nazvao Hitnu i slagao da ima koronu, trebao mu prijevoz…

Četrdesetdvogodišnji muškarac iz Karlovca dobio je uvjetnu kaznu zatvora od 20 dana jer je prevario Hitnu pomoć kada im je slagao da ima koronu. Zapravo mu je samo trebao prijevoz, jer je bio pijan i bio je jedan sat iza ponoći, piše 24 sata.

Muškarac se obratio policiji na zaustavnom punktu uz ulicu na kojem su provjeravali propusnice kretanja. U to vrijeme bez propusnica se nije moglo napustiti mjesto prebivališta, a Karlovčanin se snašao i kazao policiji da je zaražen koronavirusom, iako je znao da je zdrav. Pozvao Hitnu i sačekao ih na punktu.

Uradio je to samo zato kako bi ga radnici Zavoda za hitnu medicinu u svojim kolima prevezli kući. Završio je, međutim, na triježnjenju na psihijatriji Opće bolnice Karlovac.

Sud je zaključio da je širio lažnu vijest i izazvao bezrazložno postupanje Hitne pomoći. No, na sudskom postupku se nije pojavio.

Bolnički nalaz na koronavirus mu je, naravno, bio negativan.

“Da je okrivljenik postupao protivno zakonu utvrđeno je njegovom izjavom na zapisniku o ispitivanju osumnjičenika u kojem je naveo da je prije zvanja hitne pomoći smatrao da nema koronu ali trebao je prijevoz do grada. Takvim njegovim ponašanjem širio je lažne vijesti te time izazvao bezrazložno postupanje hitnih službi, a time nemir istih”. navodi se u sudskom obrazloženju. (narodnjaci.net/radiosarajevo.ba)

Share this content:

You May Have Missed