NA SVAKOM LAVABOU POSTOJI OVAJ OTVOR, A NIKO NE ZNA ZA ŠTA SLUŽI: Objavljeno značenje, IZNENAĐENI?

Sasvim sigurno ste na lavabou u svom kupatilu primijetili maleni kružni otvor ispod slavine, ali da li ste se ikada zapitali čemu isti zapravo služi?

Vjerujemo da ovim niste isuviše zamarali glavu, ali nije na odmet da znate zašto je ova rupica u stvari važna. Postoje dva dobra razloga:

1. Sprečava prelivanje

Ukoliko vam se igrom slučaja začepi lavabo , višak vode će kroz ovu rupu ulaziti u odvod, što automatski sprečava prelivanje. Ipak, one nisu zagarantovani način sprečavanja prelivanja, s obzirom da su znatno manje od glavnog odvoda. Takođe, ako je problem začepljenja u cijevima, a ne u odvodu, ovaj otvor neće imati posebnu svrhu.

On je zapravo najkorisniji u slučaju da želite umivaonik da napunite vodom, te uslijed toga ostavite neko vrijeme česmu otvorenom.

2. Poboljšava odliv

Takođe, ovaj otvor konstantno pomaže da voda brže prolazi kroz odvodnu cijev tako što dopušta vazduhu koji se nađe u odvodu da izađe. Kada tog otvora ne bi bilo, voda bi oticala daleko sporije.

Ovaj otvor bi trebalo i očistiti s vremena na vreme kako bi protok vazduha i vode ne bi nailazio na smetnje. Najbolje se čisti tako što što ćete u njega staviti malo sode bikarbone, a potom ga isprati vrelom vodom. Ukoliko niste pristalica ovakvih trikova, jednostavno unutrašnjost ove rupice isprskajte kupovnim sredstvom za dezinfekciju, ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa isperite. (narodnjaci.net/novi.ba/Zena)

Share this content:

You May Have Missed