(VIDEO) KRISTININA SMRT OSTALA NERAZJAŠNJENA 25 GODINA Obnavljanje istrage dovelo do hapšenja OCA I SINA!

Region

(VIDEO) KRISTININA SMRT OSTALA NERAZJAŠNJENA 25 GODINA Obnavljanje istrage dovelo do hapšenja OCA I SINA!

Muškarac iz San Pedra koji je bio osumnjičen za nestanak brucoškinje iz Kalifornije Kristin Smart 1977. godine, uhapšen je zbog sumnje za umešanost u ovaj zločin, objavile su vlasti u utorak.

– Pol Flores (44) smešten je u zatvor okruga Sen Luis Obispo – rekao je šerif Jan Parkinson na konferenciji za novinare, preneo je Ktla.com.

Flores je uhapšen skoro mesec dana nakon što ga je šerifova kancelarija imenovala za “glavnog osumnjičenog” i pretražila imanje njegovog oca u Aroju Grandeu, gradiću na oko 20 kilometara jugoistočno od okruga Sen Luis Obispo, sa psima i georadarom.

Otac, 80-godišnji Ruben Flores, takođe je uhapšen u utorak ujutru u Aroju Grandeu, a prema podacima iz zatvora priveden je zbog sumnje da je bio saučesnik u zločinu i zadržan je uz kauciju određenu na 250.000 dolara.

Šerifova kancelarija je predala slučaj okružnom tužiocu koji će ustanoviti moguće optužnice. Pol Flores bio je zadnja osoba koja je videla živu 19-godišnji Kristin Smart, pre nego što je nestala pre 25 godina nakon što je s njim napustila žurku u kampusu.

Uprkos iscrpnoj potrazi, istražitelji nisu mogli da nađu njeno telo u godinama koje su usledile i zakonski je proglašena mrtvom 2002. godine. Nikakvi ostaci nisu pronađeni tokom nedavne pretrage na imanju Rubena Floresa u Aroju Grandeu, otkrio je šerif na konferenciji.

– Nećemo stati dok ne nađemo Kristin, bez obzira na troškove i vreme, posvećeni smo tome. Naći ćemo Kristi – rekao je Parkinson.

 

Ktla.com navodi da je policija od 2011. izdala 41 poternicu, tragala za fizičkim dokazima na 16 lokacija i predala 37 starijih predmeta na DNK testiranje. Došli su i do skoro 200 predmeta novih fizičkih dokaza i ispitali desetine ljudi.

Nova informacija omogućila je policiji da obezbedi sudski nalog za nadzor nad Floresovim mobilnim telefonom. A onda su, prošle godine, istražitelji izdali nalog za dva pretresa kuće u San Pedru koja je pripadala Polu Floresu.

Prvi pretres je bio 5. februara prošle godine u njegovoj kući u Aveniji Aplend, a istovremeno su detektivi izdali naloge za pretres kuća u vlasništvu Floresovog oca, majke i sestre.

– Fizički dokazi otkriveni u tim pretragama doveli su do izdavanja još jednog naloga za pretres kuće Pola Floresa prošlog aprila – rekao je Parkinson.

Kako je istakao, drugi pretres je obavljen 22. aprila, kad su istražitelji “pronašli dokaze povezane sa ubistvo Kristin Smart”.

– Još dokaza je otkriveno tokom pretresa kuće Rubena Floresa sredinom marta – dodao je Parkinson, ali nije obezbedio detalje oko toga šta su zaista otkrili, a oba naloga za pretres je sud zapečatio.

Flores je bio među onima koji su ranije ispitivani u vezi nestanka studentkinje, ali nije bio uhapšen u vezi sa slučajem do utorka, kako navodi “Los Anđeles tajms”. On je takođe porekao optužbe nakon što ga je tužila Kristinina porodica na građanskom sudu i pozvao se na Peti amandman, odnosno pravo da ćuti.

U međuvremenu, Kristinina porodica se oglasila saopštenjem nakon hapšenja.

– Više od 24 godine čekali smo ovaj gorko-slatki dan. Nemoguće je rečima izraziti šta ovaj dan znači za našu porodicu: molimo se da je to prvi korak ka vraćanju naše ćerke kući. Iako će Kristinin predivni duh uvek živeti u našim srcima, naš život bez njenih zagrljaja i osmeha je bol koji nikad neće minuti. Saznanje da su otac i sin, uprkos našim očajničkim apelima za pomoć, mogli da čuvaju tu užasnu tajnu skoro 25 godina, poričući nam šansu da smestimo našu ćerku na počinak, jeste neumoljiv i neoprostiv bol – navela je porodica Smart, dodajući da sada polažu sve nade u pravosuđe.

Ktla.com navodi da je Flores uhapšen pre dva meseca u odvojenom slučaju, zbog sumnje da kao prekršitelj zakona poseduje oružje. Prethodno je bio osuđen zbog vožnje pod uticajem alkohola. srbijadanas.com