(VIDEO) ON IMA 92 GODINE, 97 ŽENA I 185 DECE: Nisam završio sveti zadatak, ženiću se dok sam živ!

Zanimljivosti

(VIDEO) ON IMA 92 GODINE, 97 ŽENA I 185 DECE: Nisam završio sveti zadatak, ženiću se dok sam živ!

Nadživeo je većinu od svoje 185 dece, međutim, u javnosti se nedavno pojavila informacija da je preminuo posle kratke bolesti

Čuveni poligamista iz Nigerije demantovao je tvrdnje o svojoj smrti i ističe da se oseća “veoma živim” u svojoj 92. godini, kao i da planira da se oženi još koji put. Mohamed Belo Abubakar je kontroverzna figura u gradu Bida, u Nigeriji. Oženio je preko 100 žena i ističe to kao svoj božanski poziv.

Ovaj sveštenik nema stalne prihode, a u prošlosti je često imao sukobe sa islamskim vlastima, koji njegovo domaćinstvo opisuju kao kult. Nadživeo je većinu od svoje 185 dece, međutim u javnosti se nedavno pojavila informacija da je preminuo posle kratke bolesti.

– Ja sam veoma živ i zdrav. Takve izjave su besmislene i tako nešto mogu da izmisle samo oni koji mi zavide na onome šta je Bog uradio za mene. Ono šta je radim je sveti zadatak i nastaviću da ga izvršavam do samog kraja – izjavio je on za novine Vanguard.

Gospodin Belo je oženio ukupno 107 žena, a rastao se sa njih 10, što znači da je trenutno u braku sa 97 žena. Postao je popularan u avgustu 2008. godine kada je imao 86 žena. Tada je u jednom intervjuu istakao da je Bog tražio od njega da živi na takav način.

Većina muslimana smatra da čovek može da ima najviše četiri žene, ali samo ako može da brine o njima. Međutim, gospodin Belo ističe da Kuran ne ograničava nikoga i da sve zavisi od toga koliko je čovek sposoban. On je uhapšen 2008. godine, a potom je u Novembru pušten pod uslovom da se razvede od 82 žene, čemu se on nije povinovao.

Ovo nije prvi put da su pokrenute glasine o njegovoj smrti. Kada se to desilo 2012. godine, gospodin Belo je dao intervju gde je istikao da još uvek nije završio sa brakovima.

– Ukupno imam 97 žena, što znači da još uvek nisam završio na tom polju. Ženiću se dok sam živ. A onima koji me kritikuju želim da poručim da tako govore protiv samog Boga – rekao je on. /Izvor: magazin.ba/