Namaži LAKTOVE i kolena sa sokom od ovog VOĆA, odmah NESTAJU nepravilnosti i TAMNE fleke!

Zdravlje

Namaži LAKTOVE i kolena sa sokom od ovog VOĆA, odmah NESTAJU nepravilnosti i TAMNE fleke!

Ukoliko imate problem sa kožom koja je na laktovima i kolenima tamnije boje, često je ispucala i ne izgleda privlačno, ma koliko se trudili oko nje. Kreme ovde obično ne pomažu, ali limun pomaže. Ovo isto važi i za pete, ukoliko su ispucale nakon pilinga u njih utrljajte sok od limuna.

Najpre uklonite slojeve mrtve kože.

Mrtve ćelije možete da uklonite pomoću pilinga za kožu. Pomešajte smeđi šećer, morsku so, krupno mlevenu kafu ili sodu bikarbonu sa maslinovim uljem ili medom i nežno trljajte laktove.

Ukoliko je koža laktova ili kolena postala tamna, koristite prirodna sredstva za izbeljivanje. Možete, na primer, da prepolovite limun, iz njega iscedite sok i uklonite koštice, pa da onda u svaku od polovina “uglavite” laktove. Držite ih tako 15 do 30 minuta. Postupak ponavljajte jednom sedmično, dok koža ne postane svetlija.

Laktove je neophodno redovno hraniti kremama koje će im dati potrebnu vlažnost. Možete da koristite specijalne kreme za ta područja, birajte sredstva koja ne sadrže alkohol. Najlakši i najjeftiniji način jeste da ugrejete vazelin dok ne postane tečan. Ne sme da bude prevruć!

Namažite laktove i ostavite da deluje nekoliko minuta ili tokom noći, ako je koža veoma suva. Brzo hrani kožu i aloja vera gel, kao i ulje vitamina E, a mažu se u tankom sloju.

Najbolji način da sprečite da laktovi budu grubi jeste da ih štitite. Izbegavajte da ih na radnom mestu, ako to podrazumeva rad za kompjuterom, držite oslonjene o sto. Uvek ih prekrivajte i hranite kremama.

Ako njihov oporavak ne ide tempom kojim biste želeli, to znači da je neophodno da pređete na druge tretmane. Laktove tretirajte nekoliko puta nedeljno, noću da ne biste umazali posteljinu, isecite vrh starih najlon čarapa i navucite ih preko laktova namazanih vazelinom ili kremom. srbijadanas.com