NIJE ARKAN! MUŠKARAC KOJI JE OD CECE NAPRAVIO ZVEZDU! Upoznali se na PLAŽI, ŠOKIRAO SE kada je UGLEDAO!

Showbizz

NIJE ARKAN! MUŠKARAC KOJI JE OD CECE NAPRAVIO ZVEZDU! Upoznali se na PLAŽI, ŠOKIRAO SE kada je UGLEDAO!

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović karijeru je počela davne 1988. godine kada je izdala prvi album “Cvetak zanovetak”. Da postane deo estradnog sveta Ceci je pomoglo poznanstvo sa poznatim harmonikašem Mirkom Kodićem.

Ceca je Mirka upoznala u Crnoj Gori gde je pevala kao radna pevačica, a u emisiji “Sceniranje” ispričala je najpre kako je dobila angažman na Crnogorskom primorju.

“Nisam karijeru započela ispod šatora, ja sam sa 10 godina počela da pevam, pevala sam svadbe, rođendane, ispraćaje. Bila sam čudo od deteta, pa smo otišli u Sutomore na odmor, a poslednji dan smo otišli na večeru gde je bio bend uživo. Tada su pitali da li jedna mala može nešto da otpeva. Gledali su ko je “koleginica”, a ja sam imala tada 11 godina. Čovek je pitao: Ovo dete? Da li se šalite sa mnom? Već je bio fajront, razišli su se gosti, ja zapevam pesmu Nade Obrić i odjednom masovno se ljudi vraćaju u baštu i kreću aplauzi. Tada je šef zamolio moje roditelje da produže ostanak, da dobijem angažman, a ja sam tada već bila profesionalac. Ja sam kukala da ostanemo, jer je meni to značilo. Nadala sam se da će me ćuti neko od bitnih ljudi, urednici i muzički producenti bili su jako rigorozni”, rekla je Ceca, a onda ispričala kako je izgledao sudbonosni susret sa Kodićem.

Harmonikaš je mislio da će upoznati odraslu devojku, a onda se šokirao kada je shvatio da je ta “mala što dobro peva” zapravo dete.

“Mene je čuo Mirko Kodić, koji je imao vikendicu na moru. Bilo je neko popodne, svi smo na plaži, a uveče kreće svirka. Sedela sam sa drugaricom, ona je držala trafiku i on je došao i rekao: “Kada nastupa ta mala, svi mi pričaju da je strašan talenat?” Ja drhtim, ukočena sva od treme. Ta prijateljica kaže: “To je ova mala”, a on pita: “To dete?”. On je došao i kada sam otpevala prvi blok upoznao je moje roditelje koji su me svuda pratili. To je bio kraj 1987. godine i sećam se da se javljam na telefon, Mirko se javio. Stalo srce! Ja zovem tatu, a on govori: “Dobro, dobro” i to mi traje kao večnost. On je pokupio ekipu muzičkih urednika, posle su odlučivali da li mogu da snimim album, bila sam maloletna, tada se vodilo računa o svemu. Prošla sam taj krug, pevala sam Vidu Pavlović, Vesnu Zmijanac i Draganu Mirković. Nisu verovali da imam tako malo godina, uvek sam imala taj triler, boju glasa, nisam imala glas kao dete. Pred doček Nove godine 1988. stekla sam pravo, čekao me album i tako nastaje “Cvetak, zanovetak”, ispričala je Ražnatovićeva pred kraj prošle godine u pomenutoj emisiji.

Mirko Kodić je nedavno u jednoj emisiji pričao o saradnji sa Cecom Ražnatović na početku njene karijere.

“Obučavao sam tako i mlade nade koje su sada i moje kolege, vrsni muzičari ili su neki otišli i u pevače… Tako sam jednog dana na Jadranu, boraveći u Crnoj Gori, primetio jednu devojčicu koja je pevala tada pesme Šemsine, a ona je sada balkanska diva, Svetlana Ceca Ražnatović”, pričao je Kodić i dodao da je poteškoća bila ta što Ceca nije imala dovoljno godina da uplovi u estradne vode.

“Verovao sam u nju i zauzeo sam se. Napravio sam pesmu sa Docom Ivankovićem ‘Cvetak zanovetak’ i kada je pobedila s tom pesmom na Festivalu Ilidža postala je mlada pevačica o kojoj se pričalo. Bila je uporna posle toga, puna volje za uspehom, vežbala, pevala stalno. Svetlana, tada Veličković, već je išla hrabro putem uspeha”, istakao je on. espreso.rs