(VIDEO) DOĆI ĆE VRIJEME DA BRAT BJEŽI OD BRATA I DJECA OD RODITELJA…

Zanimljivosti

(VIDEO) DOĆI ĆE VRIJEME DA BRAT BJEŽI OD BRATA I DJECA OD RODITELJA…

Svjesno ili nesvjesno, željeli mi to ili ne svakodnevno smo izloženi velikom broju informacija, koje nam serviraju mediji.

Neke od tih informacija su pouzdane, provjerene sa relevantnim izvorima, dok druge nisu trebale pronaći put do nas.

U cijelom procesu gubimo dodir sa realnosti. Ne znamo kome vjerovati i podliježemo negativnoj emociji koja paralizira naš sistem. Njeno ime je strah.

Strah, ukoliko se ne može kontrolirati, vrlo lako može postati destruktivna emocija, posebno ako sa površine uđe u Vašu podsvijest i sugestivno krene razarati Vašu psihu. To Vam je kao da ostavite širom otvorena vrata najgorem neprijatelju, prenosimo sa www.radiobet.eu.

Strah može biti opravdan i neopravdan. Problem koji je nastao u situacijom sa korona virusom, je što više ne znamo kome vjerovati. Suprotstavljeni stavovi, iskustva, reakcije eminentnih svjetskih doktora i stručnjaka, ostavljaju nas u nedoumici.

Jedni kažu smrtonosan virus, drugi pak teorija zavjere, običan grip. U svemu tome, gdje je običan čovjek. Čak i oni koji pokušavaju misliti racionalno ne mogu biti sigurni da će donijeti pravilan zaključak.

Da li si spreman biti odgovoran za nečiju smrt ako upozorenja ne shvatiš ozbiljno ? Može li to tvoja savjest podnijeti?

S druge strane optužuju te za fake news, širenje panike i histerije. Smatraju te direktnim učenikom i produženom rukom vladajućih elita, koje za cilj imaju srušiti svjetsku ekonomiju

Kako biti normalan u cijelom ovom ludilu zvanom korona virus? Strah nas je u potpunosti izolovao. Bojimo se otići na posao, socijalizacije i direktnog kontakta sa drugim ljudima. Da lica je riječ o malo većem strahu, ili je preraslo u proporcije poremećaja?

Doveli smo se u situaciju da javno eksponiramo ono najgore u nama. Fizički obracuni oko vreće brašna u 21 vijeku…

Da li je ovo istina, da li se ovo nama zaista događa?

Trenutno ste odgovorni za vlastite odluke i ponašanje. Čak i ako ovaj virus pogubno djeluje na samo stariju populacij, da li ste spremni biti odgovorni za smrt nane ili djeda od 70 godina?

Živimo u vremenu nametnutog ili opravdanog straha, na Vama je da odlučite. Jedno je sigurno, kada je vanredno stanje, onda nema demokracije. Ljudi gube svoja prava. Ostanite zdravi! !! magazin.ba/hayat