ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA i KATRANA: Pušači treba da naprave ovaj napitak i da odmah počnu da ga piju(RECEPT)

Zdravlje

ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA i KATRANA: Pušači treba da naprave ovaj napitak i da odmah počnu da ga piju(RECEPT)

Da biste pročistili pluća neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume.

Đumbir – Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih ljekovitih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.

Luk – Luk, kao i bijeli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je borac i kod brojnih zdravstvenih stanja. Posebno je učinkovit u spriječavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma – Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

– 400 grama luka
– 1 litra vode
– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
– 2 kašike kurkume
– koren đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu.

Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenu teglu.

Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i tamo držite sve vrijeme. Uzmite dvije kašike eliksira ujutro natašte te naveče dva sata poslije obroka. novi.ba