CIPELE SE USMRDE PREKO DANA: Samo uzmite 1 kašiku ovog i ubacite u njih, NIKAD VIŠE NEĆE PROMIJENITI MIRIS

Zanimljivosti

CIPELE SE USMRDE PREKO DANA: Samo uzmite 1 kašiku ovog i ubacite u njih, NIKAD VIŠE NEĆE PROMIJENITI MIRIS

Neprijatan miris koji dolazi iz obuće je čest problem koji pogađa ljude koji provode mnogo vremena u njima

Noge nam se znoje, a ovaj miris je ponekad teško ukloniti. Obično pranje pomaže, ali ne mogu se sve cipele očistiti na ovaj način. Srećom, imamo jednako dobar patent za vas da osvježite svoju obuću.

Da biste izbjegli neprijatne mirise iz cipela, naravno treba redovno menjati čarape i prati noge. Nažalost, to često nije dovoljno. Savjetujemo vam da ne nosite istu obuću svaki dan, već je pustite da se dobro provjetri i osuši. Takođe je dobro izabrati cipele prilagođene trenutnom vremenu. Po toplom vremenu obuća treba da bude lagana i prozračna da bi se smanjilo znojenje stopala.

Dobar način da osvježite cipele i eliminišete neprijatne mirise ili čak gljivice i buđi je da ih stavite u zamrzivač . Niska temperatura će se dobro nositi sa smradom i istovremeno ih neće uništiti kao pranje.

Nisu svi svjesni da je lako osvježiti cipele proizvodima koje svako od nas ima kod kuće. Samo dodajte kašiku sode bikarbone, sačekajte i kasnije ne brinite o lošem mirisu. Univerzalna i multifunkcionalna soda bikarbona efikasno apsorbuje vlagu i mirise. (novi.ba)