Mlada šokirala goste svojim hirom: Svi svatovi dobili ZAHTEV, zavrtelo im se u glavi od CIFRE

Zanimljivosti

Mlada šokirala goste svojim hirom: Svi svatovi dobili ZAHTEV, zavrtelo im se u glavi od CIFRE

Onda je dodala da je svima poručeno da ne donose poklone, već da samo napune ogroman fond za troškove. Jedna mlada iz SAD organizovala je venčanje po paprenoj ceni od 30 hiljada dolara i svatovima poručila da oni moraju da plate za sve, od fotografa do medenog meseca.

Korisnica Redita bila je zbunjena kada joj je poznanica u pozivnici zatražila da obavezno donese novčani prilog sa jasno definisanim minimalnim iznosom.

– Znači, poznanica se udaje i poslala je svoju veb stranicu/registrar za venčanje. Ona želi da sve bude vrhunski odrađeno. Mlada ne radi, već samo njen partner, ali cena venčanja je trenutno oko 30 hiljada. Kako ja to znam? Njihov registar ima samo novčana sredstva za svakog pojedinačnog gosta + redovni novčani fond i fond za medeni mesec – napisala je ona.

Onda je dodala da je svima poručeno da ne donose poklone, već da samo napune fond za sve od venčanice do manikira i pedikira.

– Trebalo bi da broj gostiju bude 125, a svi treba da doprinesu sa najmanje 250 dolara. Imajte na umu, ovo je sve grupa mlađih ljudi koji još nisu ni završili koledž niti imaju decu – napisala je korisnica Redita.

Drugi “reditori” su savetovali i jednu i drugu stranu da sa više takta pristupe ovakvim situacijama.

– Samo ga nazovite svojim fondom za medeni mesec i koristite ga za šta god želite. Na paru je i dalje obaveza da isplaniraju budžet. Samo budite taktični i ne dozvolite gostima da osećaju da finansiraju vaš poseban dan – napisao je neko dajući opšti savet mladencima.

– Pošto je ovo samo poznanstvo, mislim da bi trebalo da odgovorite sa “ne mogu da prisustvujem” i da ovom paru sa pravom ne date novac – bila je direktnija druga osoba. (objektiv.rs)