ZLA KOB ČETVORICE PRIJATELJA: Mrtve mladiće drugovi našli sedam sati nakon nesreće! Na žurci bili samo pola sata, pa poginuli

Region

ZLA KOB ČETVORICE PRIJATELJA: Mrtve mladiće drugovi našli sedam sati nakon nesreće! Na žurci bili samo pola sata, pa poginuli

Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip “suzuki grand vitara” u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka

Četvorica prijatelja iz Čačka poginula su u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko dva sata iza ponoći dogodila u selu Jančići, kada su džipom “suzuki grand vitara” najpre udarili u drvo, a zatim sleteli s mosta preko reke Kamenice u provaliju.

U trenutku nesreće, mladići su se vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Na mestu vozača džipa smrti bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

Velika brzina

– Nesreća se dogodila oko 2.30 sati, džip se kretao lokalnim putem Rosci – Jančići iz pravca Gojne Gore ka Čačku. Olupina je pronađena tek oko 10 sati, prevrnuta na bok. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu u krivini usled velike brze, posle čega je udario u drvo, pa sleteo s mosta u potok Jovac, koji se nalazi pored reke Kamenice – kaže naš izvor.

Inače, “suzuki” je sleteo s mosta, koji nema ogradu, a potok kod kog su nađena tela dubok je svega 30 centimetara, pa se pretpostavlja da su mladići preminuli od povreda zadobijenih prilikom udarca i tumbanja.

– Naime, sumnja se da se vozilo nekoliko puta prevrnulo pre nego što se zaustavilo u potoku. Tela su bila suva, što znači da se momci nisu udavili u potoku – objašnjava naš izvor i dodaje da su vatrogasci izvlačili tela četvorice drugova, jer je mesto na koje su sleteli nepristupačno i duboko četiri metra.

Izbila tuča

Kako Kurir saznaje, poginuli mladići su se u subotu uveče, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koju je pravila njihova poznanica. Naime, ona je slavila punoletstvo u vikendici u selu Jančići.

– Samo sat vremena kasnije, policija je upala u vikendicu i rasturila to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Ognjen, Ivan, Nikola i Luka, koji su na žurci bili nešto više od pola sata, u povratku za Čačak, sleteli su s mosta kod uliva potoka Jovac u Kamenicu – kaže izvor i dodaje da su saobraćajku sedam i po sati kasnije Hitnoj pomoći i pšoliciji prijavili prijatelji tragično nastradalih Čačana.

– Neki od njihovih prijatelja i gostiju sa žurke, ostali su da prenoće u vikendici. Kada su ujutru krenuli za Čačak, videli su prevrnut džip i sledili se – kaže izvor i dodaje da je u smrskanom autu pronađena i štaka.

– Ivan Stančič, koji je sedeo pored vozača, imao je gips na nogi, a to je njegova štaka – kaže izvor.

Meštani pričaju da je pitanje da li bi mladići preživeli da su možda odmah pronađeni, a ne nekoliko sati posle sletanja s puta.

– Tela su poslata na obdukciju, koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Možda bi momci preživeli da su na vreme pronađeni i da su možda odmah prebačeni u bolnicu – kaže meštanin i dodaje da se radi o seoskom putu, te da noću tu ima slabo saobraćaja i prolaznika.

Roditelji na mestu užasa

Na mesto tragedije, juče su pored policije, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt, bili i članovi porodice nastradalih.

– Velika tragedija ih je zadesila. U trenu su ugašena četiri mlada života, a budućnost je bila pred njima. Roditelji su bili van sebe, zanemeli… Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tela izvlačena iz ambisa, svi smo plakali. Eto, posle veselja i lepog druženja da se desi ovakv užas, nemam reči – rekao je jedan meštanin sela Jančići. (Kurir.rs – Denis Čeković)