OVU BOLEST NIKO NE SHVATA OZBILJNO: Simptome svi IGNORIŠU, a dovode do strašnih POSLJEDICA

Zdravlje

OVU BOLEST NIKO NE SHVATA OZBILJNO: Simptome svi IGNORIŠU, a dovode do strašnih POSLJEDICA

Kada je hroničan umor u pitanju, niko ne shvata to jako ozbiljno jer svi prepisuju to nekim drugim okolnostima, kao što je promjena vremena, umor na poslu, ili nešto peto. Ipak, posljedice mogu biti opasne.

Nema osobe koja se nije nekada požalila da je danima mnogo umorna, ali ni mi ni oni, niko to ne shvata kao nešto čemu treba da se da mnogo značaja ali bi itekako trebali.

Stručnjaci tvrde da je to teška zabluda i da doktori gruješe kada čovjeku kažu da je potrebno da se samo dobro odmori. Kako kažu, to je ozbiljna bolest i to nije običan umor, već prelazi u hronični.

Najnoviji podaci Evropske unije, glase da 10 do 30 odsto pacijenata koji imaju postkovid sindrom, ulaze u ovo stanje.

Simptomi hroničnog umora:

Umor traje duže od tri mjeseca,
pad energije poslijei fizičkog napora,
poremećaj spavanja,
problem sa koncentracijom,
zujanje u ušima,
bolovi u mišićima i zglobovima.

Govoreći o tome koliko je ova bolest ozbiljna, stručnjak je rekao da je riječ o “vrlo ozbiljnoj bolesti koja u 25 odsto slučajeva dovodi do totalnog invaliditeta, kod mladih ljudi koji leže i ne mogu da ustanu iz kreveta”.

– Sistem liječenja je umjetnost jer mora prvo da se nađe uzrok, ono što je karakteristično kod ovih pacijenata u organizmu imate i deficit svih vitamina i minerala, što je dokazano. Morate da idete sa suplementacijom, sa antiinfektivnom terapijom, antivirusnom, antibakterijskom, da možete ako otkrijete uzrok da dajete antibiotike, antivirotike, sve što može da podigne imunitet i popravi stanje. Zatim možete da dajete i aminokiseline, peptide, oni djeluju povoljno na lečenje, a glavno je liječenje mitohondrija, to su ćelije koje proizvode energiju. Enzim Q-10 je jedan od glavnih lijekova koji se koristi da poboljša produkciju energije u mitohondrijama – rekao je Kardiolog dr Milovanović za “K1” televiziju.

Kako se zaštiti?

Sačuvajte se od stresa, jer kako stručnjaci navode, on je uvijek okidač za sve. novi.ba