Obaviještenje Za Sve Trudnice. Ukoliko Idete Na Porođaj Nikako Ne Nosite Lak Na Prstima. Ovaj Detalj Iznenadio Je Mnoge (FOTO)

Zanimljivosti

Obaviještenje Za Sve Trudnice. Ukoliko Idete Na Porođaj Nikako Ne Nosite Lak Na Prstima. Ovaj Detalj Iznenadio Je Mnoge (FOTO)

Evo zbog čega je važno da se na porođaj ide bez laka na noktima. Kada trudnica krene na porođaj, vrlo je bitno da njeni nokti ne budu nalakirani. Iako djeluje kao da su u pitanju neka estetska pravila, istina je potpuno drugačija.

Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbjednosti žene i njenom zdravstvenom stanju. Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primjetiti kada je u pitanju promijena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Šta pokazuju nokti na porođaju?

Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promijene u boji pa nokti postanu bijeli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.

Šta se još može vidjeti na noktima?

Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C. /novi.ba/