POJAVILE SU VAM SE TAMNE FLEKE ISPOD PAZUHA – EVO O ČEMU SE RADI: Samo ovako ih se možete riješiti

Zdravlje

POJAVILE SU VAM SE TAMNE FLEKE ISPOD PAZUHA – EVO O ČEMU SE RADI: Samo ovako ih se možete riješiti

Tamne mrlje ispod pazuha nisu razlog za zabrinutost. Nastaju zbog stanja koje se naziva Acanthosis nigricans, koje kožu zadebljava i potamnjuje, ali nije opasno za zdravlje. Ipak, ako ih se želite riješiti, postoje barem dva kvalitetna recepta, a većinu sastojaka već imate kod kuće.

Jabučni ocat + soda bikarbona

2 kašikice jabučnog octa
2 kašikice sode bikarbone

Pomiješajte oba sastojka. Kada se slegnu mjehurići, nanesite tekućinu na zahvaćeno područje i ostavite da se osuši. Neka odstoji još nekoliko minuta, a zatim ga isperite hladnom vodom i osušite. Radite to svaki drugi dan, odnosno 3 puta tjedno sve dok ne budete zadovoljni.

Ružina voda + soda bikarbona

Napravite viskoznu pastu dodavanjem ružine vodice u sodu bikarbonu i nanesite je na mrlje ispod pazuha. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim isperite hladnom vodom i osušite. Ponovite dvaput tjedno, do željenih rezultata.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)