OVU HRANU MOŽETE DA JEDETE BEZ GRIŽNE SAVJETI UVEČE: Imaju malo kalorija, zaspaćete lakše, a ujutru nećete biti gladni!

OVU HRANU MOŽETE DA JEDETE BEZ GRIŽNE SAVJETI UVEČE: Imaju malo kalorija, zaspaćete lakše, a ujutru nećete biti gladni!

Svima nama se desilo da smo nekada baš uveče u kasne sate gladni, ali često da nam je samo dosadno. Postoje neke grickalice koje vam neće naneti štetu, iako ste na dijeti. Mnoge od ovih namirnica čak sadrže komponente koje će vam pomoći da lepo zaspite, uključujući triptofan, serotonin, melatonin, magnezijum, kalcijum…

Evo šta možete slobodno da jedete uveče:

Banana sa bademom – Mala banana sa nezaslađenim puterom od badema je ukusna poslastica od 165 kalorija, koja će vam čak pomoći i da zaspite. Jedna studija je pokazala da se nakon pojedene dve banane povećava melatonin u krvi, što isto rade bademi i puter od badema. Osim toga, izvor su zdravih masti, vitamina E i magnezijuma (koji je takođe dobar za spavanje).

Kivi – Dva oljuštena kivija imaju samo 93 kalorije, ali sadrže i vlakna i odličan su izvor vitamina C. Osim toga, oni su i prirodan izvor serotonina.

Pistaći – mPistaći se ističu zbog visokog nivoa melatonina, nisu puno kalorični, a jako su ukusni.

Godži bobice – Bogate su antioksidansima, uključujući karotenoide, a uz njih ćete fino i spavati! Jedite ih same ili u kaši ili musliju.

Krekeri i sir – Grickalica bogata ugljenim hidratima i proteinima kao što su krekeri od celog zrna žitarice pomažu održavanju normalnom nivoa šećera u krvi. Kad ih jedete sa sirom (npr. čedar), lakše se zaspi.

Jogurt – Izvor je kalcijuma, štiti naše kosti, a grčki jogurt je posebno bogat proteinima. Štaviše, kozumiranje proteina kaseina noću pomaže nam da smanjimo glad ujujtru!

Sjemenke bundeve – One su bogate magnezijumom, a možete ih jesti sa pola jabuke ili suhim grožđem.

Jagode – Jagode su izvor vitamina C i melatonina i odlična noćna grickalica sa manje od 200 kalorija. novi.ba

Share this content:

You May Have Missed