Nestali otac i sin (9) nađeni na teško pristupačnom terenu s oštrim stijenama na Krku

Region

Nestali otac i sin (9) nađeni na teško pristupačnom terenu s oštrim stijenama na Krku

Otac i njegov devetogodišnji sin iz Njemačke, u subotu oko 19 sati isplovili su na SUP dasci iz Klenovice prema Krku iako je puhala bura. Od tada im se izgubio svaki trag, a kako se nisu vratili njihova supruga (majka) je zatražila pomoć.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Traganjem je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) a u potrazi su angažiran i avion Obalne straže te helikopter i HGSS sa 17 ljudi.

Potraga na području krčkog akvatorija, na području od Klenovice prema otoku, trajala od subote navečer, a u nedjelju ujutro pronađena je SUP daska s jednim veslom s istočne obale otoka Krka.

Tragalo se duboko u noć

Oko 15 sati pripadnici HGSS-a pronašli su oca i dječaka. Više je o tome u razgovoru za N1 Televiziju rekao lučki kapetan.

“Oni su jučer krenuli oko 17 sati s područja malo južnije od Novog Vinodolskog, krenuli su nošeni burom prema Krku, to je od Klenovice oko 4 nautičke milje. I gubi im se svaki trag.

Tragalo se duboko u noć, angažiran je avion, bila je mjesečina jaka i to nam je pomoglo da možemo što duže tragati, bili su dobri uvjeti.

Nađeni na teško pristupačnom mjestu

Danas smo nastavili potragu, avion, helikopter, 17 ljudi iz HGSS-a.. i oko 15 sati nađeni su na području Krka, oko 2 milje južno od Vrbnika, na jednom nenaseljenom mjestu, teško pristupačnom s oštrim stijenama, oko 500 metara od obale. Imali su sreću da su se uspjeli tu skloniti. Uz pomoć HGSS-a su spušteni do broda i prevezeni nazad.

Bili su dehidrirani, pružila im se pprva pomoć, GSS-ovci su im dali robu i obuću i bili su dobro. Otac je odbio liječničku pomoć”, rekao je lučki kapetan. Otkrio je da je otac 1990. godište, a dječak 2013. godište.

Izvući pouke

“Iz ovoga treba izvući pouku. Treba uvijek vidjeti kakvo je vrijeme, kakva je prognoza, u današnje vrijeme nije nikakav problem vidjeti tačnu prognozu i na samoj mikrolokaciji”, poručio je kapetan. novi.ba