Sanela pre 7 meseci govorila o mukama koje trpi, molila lekare da je uspavaju: Njenoj patnji je došao kraj

Region

Sanela pre 7 meseci govorila o mukama koje trpi, molila lekare da je uspavaju: Njenoj patnji je došao kraj

Sanela Vidojević (28) iz Aleksandrovca, posle tri godine teške borbe izgubila je bitku za život. Ona je preminula od karcinoma male karlice, a od prošle godine govorila je o tome kakve strahote proživljava na svakodnevnom nivou.

– Prošlo je dve godine otkako sam saznala za bolest u maloj karlici i počela da se lečim. U Srbiji sam operisana i primala sam radioterapiju, ali je bilo puno propusta. Usledila je komplikacija sa debelim crevom izazvana zračenjem, nakon čega je puklo i napravilo infekciju sa kojom se borim i danas – rekla je Sanela za Telegraf.rs u decembru prošle godine.

Kako je tada objasnila, kada je videla da nema pomaka na bolje, pokrenula je akciju za prikupljanje novca kako bi otišla u Tursku.

– U Istanbulu sam već imala jednu operaciju i primila sam sve cikluse hemioterapije. Međutim, doktori su planirali da urade još jednu operaciju, da vrate crevo i da očiste infekciju i tumor. Datum operacije još nije poznat jer se moje stanje neočekivano pogoršalo. Oni su planirali da tu operaciju, za moje dobro, odrade malo kasnije jer sam kroz hemioterapije primala lek od kog teško zarastaju tkiva. Poslednju hemoterapiju imala sam skoro. Lekari se sada trude da moje bolove i infekciju drže pod kontrolom, da bih izdržala do operacije, koja bi se zakomplikovala ako bih je imala ranije – objasnila je tada i rekla da je njena situacija mučna, te da joj ne preostaje ništa drugo, osim da trpi i čeka.

Ona je na društvenim mrežema, uz snimak iz bolnice, na kom teško hoda, podelila kako je izgledao dotadašnji proces lečenja “kako bi se oslobodila straha od onoga što sledi”.

“Bilo je svega, od bolova zbog kojih sam ih molila da me totalno uspavaju, gladovanja, povraćanja, dehidriranja, operacije, straha od uboda igle. Sve do tada je pa i bilo nekako. Nakon toga nastupa prava borba za jedan dan života. Kalirala sam 10 kilograma prve nedelje i nakon toga prestala da jedem, hranili su me na venu. Creva su me toliko bolela. Pa onda i hemioterapije. Sve ovo je za ne poželeti nikome. Na kraju, imam dve devojčice za koje živim i nadam se da me Bog neće kušati i da će mi dati snage da istrpim sve ponovo i da mi ne uzima vas koji mi značite”, napisala je Sanela u svom obraćanju.

U januaru se ponovo obratila i otkrila koliko je njena borba teška.

– Meni je, nažalost, od noćas mnogo loše, ne pamtim da sam ovako teško preživela dan. Legla sam da spavam i odjednom se tanko crevo (koje je jedino u funkciji) zapušilo. U bolovima sam i mučninama 24 sata. Ne smem ništa da jedem. U Hitnoj su se trudili da mi pomognu. Sutra rade kolonoskopiju, insistiraju na operaciji što pre. Molim vas da mi pomognete, da dođem do toga, kako ću posle pregurati ne znam, bolovi i neprijatna stanja su mi nešto najgore. Molim vas i Boga, da ovo više prođe, da bar jednom dođe dan u kome neću da strahujem šta bi moglo da me snađe i da patim. Mora da postoji način, ljubim vas – napisala je namučena devojka.

Sanela je, pre nego što je preminula, bila okružena porodicom. Njihova jedina nada bila je da prikupe novac za lek iz Švajcarske, što su i uspeli, ali je Sanelino telo ipak posustalo.

Njeno stanje bilo je loše. Izgledala je neprepoznatljivo.

– Nema više operacija. Ne bismo smeli, ona je sad toliko slaba. Nije više ona. Sasvim joj se lik izmenio, nema više ni njen pogled – rekla je Sanelina majka Slađana u razgovoru za Telegraf.rs početkom jula. (Telegraf.rs)