IZA SMRTI BAKA LJUBINKE (80) KRIJE SE TUŽNA PRIČA: Novi detalji požara u stanu na Novom Beogradu, vatra buknula zbog OVOGA (VIDEO)

Region

IZA SMRTI BAKA LJUBINKE (80) KRIJE SE TUŽNA PRIČA: Novi detalji požara u stanu na Novom Beogradu, vatra buknula zbog OVOGA (VIDEO)

Ljubinka S. (80) izgorela je u požaru koji je izbio u stanu u kome je živela na Novom Beogradu, a komšije tvrde da je buktinja u stanu izbila zbog sveće koju je starica zapalila ispred slike svog pokojnog muža!

Požar je buknuo u stanu na četvrtom spratu u Ulici Antifašističke brigade 26. oko 1.30 časova.

– Stanari zgrade osetili su dim i odmah pozvali vatrogasce, a scena je bila jeziva. Vatra je bukvalno kuljala kroz prozore stana, stolarija i staklo su popucali i popadali po platou ispred bloka zgrada – kaže izvor Kurira i nastavlja:

– Požar je lokalizovan u 1.48 sati, a ugašen u 3.44. Kada je akcija završena, vatrogasci su u stanu pronašli Ljubinkino telo. Ona je najverovatnije preminula usled gušenja dimom – navodi izvor.

Komšije nesrećne starice kažu da je ona poslednjih šest meseci nakon smrti supruga živela sama.

– Ljubinka je petnaestak godina bila u vanbračnoj zajednici sa suprugom. Kada je on umro svima je pričala da ništa nema na svoje ime, ali da je njegova ćerka iz prvog braka rekla da doživotno ostane u tom stanu. Bila je jako usamljena i delovalo je da je već i pomalo dementna. Ona je imala sina koji je dolazio i povremeno spavao kod nje – pričaju komšije i nastavljaju:

– Držala je sliku muža u stanu i svake večeri palila sveću ispred nje. Verujemo da je tako bilo i sinoć, upalila je sveću, zaspala i izazvala požar. Videlo se da je bila utučena u zadnje vreme, stalno je pričala da joj muž nedostaje – navode naši sagovornici.

Kako navode, osim stradale Ljubinke, u požaru pukom srećom niko nije povređen.

– Vatra je zahvatila i stanove na petom spratu, a voda koja je korišćena tokom gašenja ušla je na niže spratove. Ljudi su noćas u panici istrčavali, lupali jedni drugima na vrata, ma strašno je bilo ono i gledati, a kamoli doživeti – kažu komšije. Kurir.rs/ J.Ivić