SUDOPERA VAM JE PROMIJENILA BOJU I FLEKE OSTAJU NA NJOJ? Uzmite aluminijsku foliju i pratite upute

Zanimljivosti

SUDOPERA VAM JE PROMIJENILA BOJU I FLEKE OSTAJU NA NJOJ? Uzmite aluminijsku foliju i pratite upute

Raznorazne korisne savjete, vrlo jeftine i iznenađujuće, otkrićete ako krstarite društvenim mrežema. Postoji ogroman broj stranica na Internetu gdje majke i domaćice dijele svoje provjerene trikove, kako da najbolje očiste rešetke od rerne, operu dušeke od memorijske pene i sl, a jedan od posljednjih oduševio je korisnike Fejsbuka.

Domaćica Sofi Darou podijelila je sa prijateljima na ovoj mreži nevjerovatnu foru za čišćenje sudopere, posuđa, ali i metalnih nogara od stolica i stola. Na mrežama je podijelila fotografiju prije i poslije pranja, a rezultat je nevjerovatan. Sve što vam je potrebno su tri sastojka: voda, deterdžent i aluminijumska folija,prenosi Mondo.

“Topla voda, malo tečnosti za sudove i aluminijumska folija. Otkinite dio, zgužvajte ga i oribajte. Skida sve bez grebanja”, kaže ova domaćica.

Bonus je što foluju možete lako oblikovati tako da dopre i do djelova kojima je najteže prići. Njen savjet naišao je na oduševljenje na mrežama, ubrzo su se javili i oni koji odmah probali ovaj nevjerovatan trik.

“Probala sam, odlično je i za rđu i za dno posuda za pečenje”, napisala je jedan korisnica mreža, dok je druga dodala da ovaj trik praktikuje kada pere roštilj nakon pečenja i da odlično “radi”! novi.ba