OBILAN DORUČAK DOVODI DO MRŠAVLJENJA: Za 4 mjeseca moguće je skinuti čak 17 kg, BEZ GLADOVANJA

Zdravlje

OBILAN DORUČAK DOVODI DO MRŠAVLJENJA: Za 4 mjeseca moguće je skinuti čak 17 kg, BEZ GLADOVANJA

Ptice na grani već znaju da je doručak najbitniji obrok, te da ga ne treba preskakati. Dijeta koja je osvojila mnogo srca stavlja akacenat upravo na doručak, odnosno količinu hrane koje se unosi za doručak. Endokrinološko društvo SAD-a, pozabavili su se ispitivanjem i efikasnošču ove dijete, te došli do zaključka da funkcioniše.

Nakon 4 mjeseca dijete, grupa ispitanika koji su imali obilan doručak, u prosjeku su izgubili 17 kg, bez jo-jo efekta. Objašnjenje zbog čega je to tako, jeste da ukoliko doručak bude obilan, tokom dana, neće se javljati napadi gladi. Takođe, potreba za slatkišima biće svedena na minimum.

Još jedna važna stvar koju su ispitanici praktikovali, jeste unos namirnica bogatih vlaknima, kao što su voće, povrće, žitarice i mahunarke. Poznato je da su vlakna odlična za očuvanje crevne flore, kao i za održvanje željene težine.

Doručak treba biti bogat proteinima, treba da sadrži i malo masnoće i minimalno ugljeni hidrata. Što se tiče ostalih obroka u danu, dopušteno je pojesti i neku zabranjenu namirnicu, poput slatkiša.

Večeru bi trebalo ograniliti hidratima, masti jesti u manjim količinama, te ponovo povećati unos proteina. Riba i meso su odličan izbor, jer sadrže visok nivo proteina. Salate su takođe dobrodošle. novi.ba