UNIŠTAVA DO 90 % CELULITA – NAJMOĆNIJA SMJESA: Jednostavno se priprema, a bukvalno uništava NAJVEĆU NOĆNU MORU SVIH ŽENA

Zdravlje

UNIŠTAVA DO 90 % CELULITA – NAJMOĆNIJA SMJESA: Jednostavno se priprema, a bukvalno uništava NAJVEĆU NOĆNU MORU SVIH ŽENA

Celulit pogađa oko 80–90 procenata žena. Iako je izuzetno česta, jedna od najčešće pretraživanih pojmova na internetu, vrti se oko načina smanjenja celulita. Zahvaljujući aktuelnim istraživanjima, sada razumemo da je celulit složeno pitanje, koje uključuje brojne uzroke i zahtjeva dobro zaokružen tretman i upravljanje.

Pa, šta uzrokuje celulit? Koje su najbolje mogućnosti lečenja? Ne samo da je celulit uzrokovan upadom potkožnog masnog tkiva u kožni sloj (sloj vezivnog tkiva) kože, već je i rezultat smanjenog dotoka krvi u to područje, što smanjuje proizvodnju kolagena, kao i smanjenu limfnu drenažu. Starost, genetika, pol, etnička pripadnost, ishrana, nivo aktivnosti i izmenjeni dermalni matriks takođe doprinose pojavi celulita. Prema Ketrin Harmon iz Scientific American, „Postoje tri komponente celulita koje se mogu lečiti: Morate pojačati proizvodnju kolagena; morate da smanjite masti i da povećate cirkulaciju.” Postoje kućni lijekovi protiv celulita, koji dobro deluju u kombinaciji sa zdravom ishranom i vježbanjem, kao što su masažni pilinzi, suvo četkanje (za povećanje limfne drenaže), skrabovi od kafe protiv celulita. Pogledajte kako napraviti piling sa šećerom i kafom kako biste smanjili zahvaćenost celulitom.

Kako da napravite piling od kafe protiv celulita?

-Vrijeme: 5 minuta

-Porcija: nešto više od 2 šolje

Sastojci:

1 šoljica kafe
½ šolje kokosovog ulja (ili slatkog bademovog ulja)
⅔ šolje grubog šećera
4–8 kapi ulja cimeta (manje ako imate veoma osetljivu kožu)
8 kapi ulja vanile ili 1 kašika kuvane vanile
*egzotične sastojke možete kupiti u bilo kojoj bolje snabdjevenoj prodavnici zdrave hrane

Uputstva:

1. U veću posudu dodajte kafu, kokosovo (ili slatki badem) ulje, šećer i esencijalna ulja.

2. Dobro promešajte da se sjedini.

3. Čuvajte u posudi za višekratnu upotrebu. Zbog upotrebe esencijalnih ulja preferira se staklo ili visokokvalitetna plastika, ali zbog sigurnosti tuširanja plastika će verovatno najbolje funkcionisati. Može se čuvati do jedne godine u frižideru.

Kako koristiti svoj piling od kafe i šećera?

Nakon tuširanja, masirajte piling kafe područja gdje će se vjerovatno naći celulit (zadnjica i butine), kao i na bilo koja vidljiva područja celulita. Masirajte energično ali i pažljivo, vodeći računa o zaštiti osetljive kože. Ne želite da razbijete kožu ili ne izazovete krvarenje. Temeljno isperite i osušite. Tretman ćete želeti završiti visokokvalitetnim ovlaživačem, kao što je grejpfrut krema protiv celulita. Privremeno crvenilo na očišćenim mestima je normalno. Ako bilo kakve nelagodnosti ili iritacije i dalje postoje, pokušajte samleti kafu, koristite fino mljeveni šećer i / ili izostavite ulje cimeta.

Kako to funkcioniše:

-Kafeni dodaci eksfoliraju kožu, dok kofein pomaže proširenju krvnih sudova i zateže kožu.

-Kokosovo ulje pomaže u hidratantnoj kremi i ima brojne moćne efekte na kožu.

-Šećer pomaže većem pilingu kože.

-Ulje cimeta dovodi i do širenja krvnih sudova, što daje koži suptilni osip, čime smanjuje izgled celulita.

Šta piling kafe čini za vašu kožu i kako kafa pomaže kod celulita?

Piling od kafe djeluje pomoću dva glavna mehanizma – direktni efekti kofeina na masno tkivo i efekti masaže. Masiranje tokom upotrebe pilinga od kafe smanjuje edem tkiva i vjerovatno podstiče aktivnost ćelija koje proizvode kolagen (keratinocite) i smanjuje aktivnost masnih ćelija (adipocita).

Koliko često treba koristiti piling od kafe?

Koristite ovaj piling od kafe protiv celulita i strija 2-3 puta nedjeljno za najbolje rezultate. novi.ba