Imao Jake Bolove, Ali Doktorima Nije Rekao Istinu: Iz Stomaka Mu Izvadili Nešto Što Još NIKAD Nisu Videli

Showbizz

Imao Jake Bolove, Ali Doktorima Nije Rekao Istinu: Iz Stomaka Mu Izvadili Nešto Što Još NIKAD Nisu Videli

Lekari Univerzitetske bolnice u Klaipedi (KUL) u Litvaniji izveli su nesvakidašnju operaciju – uklonili su više od kilogram eksera, vijaka, matica, noževa, šrafova za drvo i drugih stranih tela iz utrobe pacijenta.

Lekari se nisu prvi put susreli sa ovakvim slučajevima, ali ovog puta bili su iznenađeni količinom otkrivenih predmeta, prenosi BBC.

Pacijent kom je snimljen rendgen stomaka odvezen je kolima hitne pomoći u KUL zbog bolova u trbuhu. Taj čovek nije rekao medicinarima šta je sve gutao.

– Strana tela sama po sebi nisu retka patologija, ali takva količina je jedinstven slučaj – rekao je Šarunas Dailidenas, hirurg na Odeljenju za abdominalnu i endokrinu hirurgiju KUL.

Prema rečima lekara, obično oko 80 odsto stranih tela koja se nalaze u ljudskim telima eliminišu se prirodnim putem, ali oko 10-20 odsto mora da se izvadi endoskopski.

– Ta količina ovih stranih tela je jedinstvena. Operacija je takođe obavljena jer je postojala klinička sumnja da su sva ta strana tela perforirala ili, drugim rečima, probila stomak – rekao je hirurg koji je izvršio operaciju, piše litvanski portal LRT.lt.

Prema rečima sagovornika, takva operacija nije komplikovana u hirurškom smislu, ali je u ovom slučaju trajala duže – oko tri sata – jer je rendgenska kontrola morala da “uhvati” sva strana tela u stomaku pacijenta, veličine od 10 centimetara do 2 metra.

Sam pacijent, koji je zatražio lekarsku pomoć, nije progovorio, ali su specijalisti uspeli da saznaju da je čovek gutao strana tela oko mesec dana. Strana tela su oštetila prednji zid želuca, dovodeći u opasnost ljudski život.

Nakon operacije, stanje pacijenta je stabilno, dalje se prati i leči u bolnici, a osobi se pruža psihološka pomoć. (objektiv.rs)