SVAKI DAN SE IZVINJAVAM ĆERKI ZBOG IMENA KOJE SAM JOJ DALA! Mama napravila grešku: Nisam znala da će imati probleme zbog toga!

Zanimljivosti

SVAKI DAN SE IZVINJAVAM ĆERKI ZBOG IMENA KOJE SAM JOJ DALA! Mama napravila grešku: Nisam znala da će imati probleme zbog toga!

Majka troje dece, Samanta Anderson iz Amerike, priznala je da se svakodnevno izvinjava ćerki što joj je dala ‘čudno’ ime, Kairo Persefona.

Naime, kako Samanta tvrdi, ime koje je dala svojoj najstarijoj ćerki otežalo joj je život, pa se obratila ljudima na jednom popularnom forumu i pitala ih šta misle o roditeljima koji su svojoj deci davali čudna imena.

– Ponekad kažem ćerki da mi je žao. Nisam htela da joj otežavam život – rekla je. Mama je potom podelila imena troje dece i razloge za to, priznajući da joj ne bi trebalo dozvoliti da imenuje ljude. Kairo Persefona je ime njene najstarije ćerke, Aleksander Hejl je ime njenog sina, a njena najmlađa ćerka se zove Arija Valirije.

Mama je priznala da je imala 18 godina kada je zatrudnela sa svojim najstarijim detetom i mislila je da bi bilo dobro da ga nazove po jednom od mnogih ljubavnih romana koje je pročitala. Glavni ženski lik zvao se Persefona, sa nadimkom Sefa, objasnila je Samanta.

– Persefona je grčka boginja proleća i ponovnog rođenja i da, kraljica smrti. Osim toga, ime je veoma lepo. To je trebalo da bude njeno ime. Svi su ga mrzeli! – dodala je ona. Umesto da odustane od imena, odlučila je da ga koristi kao srednje ime za svoju ćerku, a da njeno pravo ime bude Kairo. I dok je mama mislila da će to ime biti mnogo lakše izgovoriti, njena ćerka se tokom života stalno suočavala sa problemima sa tim. Samanta dodaje:

– Nisam mislila da će svi pomisliti da je Kairo ime za dečake i nisam mislila da će ga ljudi stalno pogrešno izgovarati. Kairo je ime veoma poznatog grada u Egiptu. Nije Karo kao kukuruzni sirup, niti cheerio (ljuspice) ili churro (prženo testo popularno u Španiji)!

Rekla je da joj se to ime i dalje sviđa, ali tada nije shvatala koliko bi to moglo biti loše za njenu ćerku. Samanta objašnjava da je za njenog sina bilo lako naći odgovarajuće ime i da je njena najmlađa ćerka takođe dobila ime po izmišljenom liku kao što je njena prva ćerka.

– Volimo Igru prestola i jedan od naših omiljenih likova je Arija Stark – objasnila je ona. Srednje ime je bilo kompromis jer je njen muž želeo ime Valkira, ali je dogovor da ipak bude Valiriju. Nakon ove mamine ispovesti, mnogi su izneli svoje mišljenje o roditeljima koji svojoj deci daju jedinstvena imena.

– Roditelji koji svojoj deci daju izmišljena, hipi imena, jer to izgleda slatko za malu bebu, ne razmišljaju o budućnosti kada im deca krenu u školu – glasio je jedan komentar.

– Mislim da su roditelji stvarno glupi. Detetu se da glupo ime koje ostaje za život osim ako nema petlje da ga zvanično promeni – rekao je neko drugi, piše The Sun. (Kurir.rs)