TREBALO JE JA DA UMREM UMESTO NJE! Policajac čamcem UBIO DEVOJČICU (7) pred ocem! Jeziva tragedija na plaži u Albaniji! VIDEO

Region

TREBALO JE JA DA UMREM UMESTO NJE! Policajac čamcem UBIO DEVOJČICU (7) pred ocem! Jeziva tragedija na plaži u Albaniji! VIDEO

Jeziva nesreća dogodila se na plaži Potam u Albaniji, kada je čamac usmrtio sedmogodišnju devojčicu (7) dok se kupala sa ocem.

“Došao je velikom brzinom do mene i moje ćerke. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u nju”, rekao je Bledara Avdia, koji je sa svojom sedmogodišnjom ćerkom, Jonadom i suprugom u utorak došao na plažu Potam u Albaniji, a oko 14 sati sedogodila ova jeziva nesreća.

Čamcem je upravljao sada već bivši šef policije Elbasana Arjan Tase, a kada se vratio na kopno došlo je do tuče sa ocem nastradale devojčice. Užasnuti posmatrači snimili su trenutak kada se Tase (u ružičastim kupaćim gaćama) tuče sa Bledarom (u crnim kupaćim gaćama) i to dok građani pokušavaju da ih razdvoje.

Prepričavajući tragičan dan lokalnim medijima, nesrećni otac rekao je da se kupao sa ćerkom blizu obale, kada je video beli čamac koji ide sa dvoje ljudi ka njemu.

On se prisetio kako su žena i deca ušli u čamac, koji je potom krenuo kroz područje ograđeno za kupače prema njemu i njegovoj ćerki.

– Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju ćerku delom motora – kazao je on.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana takođe bio na plaži, napisao je na svom Fejsbuku kako mu je Bledar nakon nesreće prišao i rekao: “Trebalo je da umrem umesto nje.”

Istražitelji kažu da je policajac vodio članove svoje porodice iz Porto Palerma u Potam, koji se nalazi na udaljenosti od oko pet milja, kada se nesreća dogodila. Propeleri su izazvali smrtonosne povrede na detetu , rekao je portparol policije.

Tase je osumnjičen za ubistvo iz nehata, a 15 osoba koje su bile zadužene za bezbednost plaže su otpušteni. Stotine sveća i cveća postavljeno je tamo gde je Džonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera. Protesti su takođe izbili širom zemlje u besu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani. Kuriir.rs/top-channel.tv