KAKO DA VAM ĆUFTE BUDU SOČNE I UKUSNE I BEZ SOSA? Profesionalni kuhari u mljeveno meso uvijek dodaju OVAJ SASTOJAK

Hrana i piće

KAKO DA VAM ĆUFTE BUDU SOČNE I UKUSNE I BEZ SOSA? Profesionalni kuhari u mljeveno meso uvijek dodaju OVAJ SASTOJAK

Profesionalni kuhari prilikom prirpeme ćufti koriste uvijek jednu namirnicu, koja ovo jelo čini dodatno ukusnijim. Mljeveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često koriste prilikom pripreme raznih ječa . Ali, to nije jedini razlog zašto je mljeveno meso redovno na meniju.

Naime, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali griješe. Uvijek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuhari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije, piše stvar ukusa.

Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Isjeckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek. Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama. novi.ba