Čim otvorite usta, stomatolozi mogu da saznaju ove 4 STVARI O VAMA: Znate li šta?

Zdravlje

Čim otvorite usta, stomatolozi mogu da saznaju ove 4 STVARI O VAMA: Znate li šta?

Stomatolozi mogu odmah da primijete četiri stvari gledanjem u pacijentova usta, uključujući i to da li je žena trudna. Kada idete kod zubara, razumljivo je da mislite da stručnjaci samo pregledaju vaše zube. Ali jedna stomatološkinja otkriva da ima još mnogo toga što mogu da vide kada pregledaju usta – a neka ‘otkrića’ su vrlo iznenađujuća.

Stomatološka klinika Chelsea objavila je video na društvenim mrežama u kojem su svoje klijente proveli kroz ‘stvari koje stomatolog može reći o njima samo gledajući u njihova usta’.

U videu, istakli su razne stvari koje su otkrili u prošlosti. Mogu da pretpostave da ste trudni, jer ne samo da jutarnje mučnine uzrokuju eksploziju gleđi, već trudnoća takođe može uzrokovati upalu i osjetljivost desni.

Ostale stvari koje vide uključuju i to da ste ‘sisali palac’. Objasnili su i da vam mogu pomoći da se riješite neke navike, ako na primer ‘grizete nokte’.

Osim toga, oni mogu reći ‘da li konzumirate neka opojna sredstva’ jednim jednostavnim pregledom. I na kraju, istakli su da sigurno mogu znati jeste li se dodatno potrudili oko svojih zuba prije nego što ste seli na njihovu stolicu.

– Koristili ste konac za zube neposredno prije termina i to je jedini put kada ste to uradili – kažu.

Pratioci su ostali iznenađeni otkrićima i tražili su više detalja. Takođe, jedna žena se u komentarima složila da neke od ovih stvari zna iz sopstvenog iskustva jer joj je njen zubar rekao da će postati mama.

– Začuđujuće zvuči ali moj zubar mi je rekao da sam trudna, nakon termina sam kupila test i sada imam bebu – rekla je jedna žena. (novi.ba)

@chelseadentalclinic

They can also tell if you vape #chelseadentalclinic #dentist #mouth #fyp

♬ original sound – paramind