Crna Gora: Pobjednik takmičenja u ležanju upao u novinarsku redakciju i razbijao inventar

Region

Crna Gora: Pobjednik takmičenja u ležanju upao u novinarsku redakciju i razbijao inventar

Žarko Pejanović zvani Knele iz Podgorice upao je danas u redakcije dnevne novine Dan i portala Dana i fizički napao zaposlene lomeći inventar. Tehnički urednik Dana i jedan novinar su povrijeđeni, saopćeno je na ovom portalu.

Pejanović je nezadovoljan što je u tekstu sa takmičenja u ležanju, koje je održano u etno selu Montenegro u Breznama, na kojem je pobijedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”. Inače “najveći džabalebaroš” je već par godina ustaljeni naziv za onoga koji pobijedi u ovom takmičenju.

Kako su saopćili iz ovih novina, Pejanović je počeo da pravi haos već u oglasnom odjeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama. Interevenisala je policija i on je priveden. Novine Dani podsjećaju da su skoro svi portali u Crnoj Gori i regionu objavili informacije sa takmičenja u Brezni i svi su koristili “najveći džabarebaloš”.

“Očigledno da je Pejanović odlučio da svoj bijes iskali na redakciji Dana”, dodali su.

“Ž.P. se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije, od njega se prikupljaju obavještenja, te se očekuje kvalifikacija djela od strane nadležnog tužilaštva”, rečeno je ovom prilikom iz policije u Podgorici. (Radio Sarajevo)