10 feninga po kili: Dodikova kći kaže da radnici kod njih dnevno uberu 750 kg šljiva

Region

10 feninga po kili: Dodikova kći kaže da radnici kod njih dnevno uberu 750 kg šljiva

NAKON što se regijom proširila vijest da se traže radnici za branje šljiva u voćnjaku Milorada Dodika koji će po kilogramu zarađivati 10 feninga, javila se njegova kći Gorica Dodik.

Gorica je na Twitteru ustvrdila da je dnevni prosjek njihovih radnika 750 kilograma.

“Jedna informacija za velike ekonomske analitičare koji pljuju to što se ljudi koji skupljaju šljive kod nas plaćaju 10 feninga po kg. Danas je prosjek bio 750kg po čovjeku pa izračunajte kolika je to dnevnica. Pozdrav”, napisala je Gorica.

Ekipa iz SNSD-a tražila radnike za 10 feninga u Dodikovom voćnjaku

Podsjetimo, ekonomska stručnjakinja iz BiH Svetlana Cenić objavila je poruku iz Viber grupe u kojoj Aleksandar Babić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) poziva zainteresirane da dođu brati šljive na imanju predsjednika stranke Milorada Dodika.

“Evo, meni proslijedili, a ja nisam na taj način druželjubljiva. Možda biste vi htjeli”, napisala je Cenić na Twitteru te objavila screenshot poruke na Viberu.

“Osigurani prijevoz i hrana, kasnije druženje s Dodikom”

Kako piše Klix, radi se o Viber grupi određenog općinskog odbora u kojoj je više od 200 osoba. U grupi je zastupnik SNSD-a Babić tražio zainteresirane za rad, ali i druženje.

“Pozdrav svima. Ima li netko zainteresiran da ide sada u četvrtak kupiti šljive u voćnjak predsjednika Milorada Dodika? Osigurani prijevoz i hrana. Deset feninga po kilogramu. Poslije toga druženje s njim i odmor”, napisao je Babić u Viber grupi. novi.ba