AKO TVOJ MUŽ STALNO HISTERIŠE I GALAMI KOD KUĆE: Evo kako da reaguješ! Postoje 2 ispravna načina!

Zanimljivosti

AKO TVOJ MUŽ STALNO HISTERIŠE I GALAMI KOD KUĆE: Evo kako da reaguješ! Postoje 2 ispravna načina!

Muška histerija je prisutna kod sve većeg broja muškaraca, a ima tendenciju da se ponavlja. Međutim, nije svaki muškarac spreman da prizna da ima problem Ako muškarac ima izlive bijesa, viče i hirovit je umesto da adekvatno ponaša, ima problem. Ali šta ako se žena već nađe pored takve osobe?

Prvo što je važno da shvatite jeste da histerija tog čovjeka odražavaju njegovu slabost. Sa psihološke tačke gledišta, bes je sekundarna emocija, reakcija na strah. Zato, ako čovjek viče, zapamtite: on se plaši. Nije siguran u sebe, u svoju snagu, plaši se problema sa kojim se suočava, piše Cluber.edu.ru

Na primer, žena kaže svom partneru: “Dušo, imamo finansijskih problema.” I on počinje da viče na nju kako ona ne zna da pravilno upravlja finansijama, te da je ona kriva zbog toga što su se našli u tom problemu.

Da li je žena problem? Ne. Čovjek nije siguran u svoj uspjeh i solventnost, plaši se da iskreno prizna da nije u stanju da izdržava porodicu. I brani se, pokušavajući da to sakrije: vikom i optužbama.

Evoluciona sudbina muškaraca je da rešavaju životne probleme, a ne da stvaraju dodatne poteškoće ženama. Oni su rođeni da se bore, preživljavaju i pomažu svojim partnerima i potomcima u opstanku. A ne da igraju kompjuterske igrice ili da sede na kauču i piju pivo.

Ali nije sve tako beznadežno. Čovjeku se može pomoći da postane jači. Iako morate postupati veoma pažljivo. Ne bi trebalo da preuzimate ulogu “mame” čuvara – ovo je direktan put do propasti braka. Svaki muškarac voli “mamu”, ali ne želi da vodi ljubav sa njom. Stoga, ako ga okružite “majčinskom brigom” – on će odrasti, sazreti i otići drugoj. Ženi, ne svojoj majci.

Postoje dva efikasna načina da pomognete muškarcu da postane samouveren, jak i da prestane da bude histeričan, a da pri tome ne ode od vas kad ojača.

Ali prije toga da razjasnimo ovo: Ako histeričan muškarac, uprkos svim vašim naporima, nastavi da ignoriše svoj problem, on je beznadežan. Jer niko: ni ti ni najbolji psiholog ne može pomoći čoveku koji ne želi da pomogne sebi. Dakle, ako ove metode ne funkcionišu, možda bi imalo smisla razmisliti o prekidu veze ili braka.

Samo infantilni muškarci, slabići, pribjegavaju zastrašivanju povišenim tonom. Snaga pravog muškarca leži u njegovoj smirenosti, u sposobnosti da se nosi sa emocijama. On je u stanju da razmišlja racionalno, logično, ponaša se samouvereno u bilo kojoj situaciji.

Načini za jačanje muškog samopouzdanja

Metod 1. Sopstveni primjer

Žena svojim primerom može pokazati muškarcu put do odrastanja. Ličnim razvojem ona pokazuje da može da se promijeni. I muškarac će morati da se popne sa njom. Ili odustati, priznavši da nije u stanju da prati svoju ženu. Nije potrebno da ga učite kako da živi! Vodite računa o sebi, svom razvoju, svom rastu. Ako on i vrijedi nešto, on će se razviti za tobom. Ako to ne uradi, šta će vam još jedno nezrelo dijete?

Ljudi razvijaju samopouzdanje oko samouvjerenih ljudi. Nesvesno učimo iz primjera i upijamo nove aspekte. Zbog toga, žena treba da ide na kurseve za poboljšanje samopoštovanja, za razvoj samopouzdanja. A muškarac će, zbog osobenosti svoje psihologije, učiniti sve da ide u korak sa njom.

Metod 2. Životna sredina

Dovedite svog muškarca u društvo drugih muškaraca koji znaju kako da se kontrolišu. Koji su sigurni u sebe. Snažan ne samo tijelom već i duhom. U njihovom društvu, „dječak” će brzo sazreti u „muškarca” jednostavnim usvajanjem potrebnih vrijednosti i pravila ponašanja. Pošto je prestao da drhti i da se plaši, čovjek će naučiti da se kontroliše. (novi.ba)