ALARM ZA UZBUNU – 3 ZNAKA DA ODMAH MORATE GINEKOLOGU: Ne Igrajte Se, Može Biti Ozbiljno

Zdravlje

ALARM ZA UZBUNU – 3 ZNAKA DA ODMAH MORATE GINEKOLOGU: Ne Igrajte Se, Može Biti Ozbiljno

Kad žena uđe u izvjesne godine, lako je pripisati mnoge simptome menopauzi! Evo koje ne smijete tako da tumačite… Hormonske promjene uobičajen su izraz za niz simptoma koje muče žene, najčešće poslije 50. godine.

Među njima su i napadi znojenja, opadanje kose i isušivanje kože, i već svima poznato izostajanje menstruacije. Uz sve životne probleme, žene često objasne same sebi da prolazi njihovo doba plodnosti, ali neki znaci ukazuju da treba HITNO da odu kod ljekara!

Crveni alarm – pojačana menstruacija!

Menstrualni ciklus se već u perimenopauzi menja – menstraucija može biti čas češća čas ređa, neka obilnija a nekad vrlo oskudna. A to se može događati i čitavih deset godina do pune menopauze.

Međutim, ako primijetite teško krvarenje, ako dobijate menstruaciju u razmaku kraćem od 3 nedjelje, ako krvarite nakon se**ualnog odnosa, obavezno se javite ljekaru. Neki od ovih simptoma ukazuju na rizik od polipa, mioma pa i karcinoma grlića ili materice.

Opadanje kose – kada je vrijeme za uzbunu?

Kako nivo estrogena opada, mnoge žene će primetiti da im se kosa proređuje. To je naročito slučaj kod onih koje već u porodici primjećuju genetsku predispoziciju za gubitak kose u poznijim godinama. (novi.ba)