SEVERINI PRETI KAZNA DO 5 GODINA ZATVORA? Advokat otkrio sve o slučaju pevačice i njene sestre

Showbizz

SEVERINI PRETI KAZNA DO 5 GODINA ZATVORA? Advokat otkrio sve o slučaju pevačice i njene sestre

Nakon što je zagrebačka policija privela Severinu Vučković zbog nasilja u porodici, advokat Dragoslav Trninić rekao je za Kurir koju potencijalnu kaznu može da dobije pevačica.

Hapšenje pevačice Severine Vučković je usledilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja. Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom..

– Prema informacijama dostupnim u medijima nedvosmisleno je reč o nasilju u porodici, koje prema članu 194 Krivičnog zakonika RS predstavlja krivično delo za koje je u zavisnosti od načina na koje je delo učinjeno zaprećena i kazna zatvora. Naime, po izveštaju medija u pitanju su lakše telesne povrede, ali bez obzira na to, ukoliko su nanete oružjem, odnosno opasnim oruđem ili sredstvom podobnim da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna od 6 meseci do 5 godina(ckan 194 stav 2 KZ). Naravno postoji mogućnost uslovne osude koja je u slučaju da se krivica dokaze najrealnija opcija – rekao je advokat Dragoslav Trninić za Kurir.

Advokat Trninić takođe navodi da bi Severina mogla da bude izrečena mera bezbednosti zabrane prilaska oštećenoj i ističe da bi po istom osnovu njena sestra mogla pokrenuti parnični postupak.

– Najzad, u ovom slučaju moguće je pokrenuti i parnični postupak, po tuzbi oštećene ili oštećenih. I u parničnom i u krivičnom postupku tuženoj bi u slučaju postojanja njene odgovornosti mgla biti izrečena neka od mera bezbednosti – zabrana prilaska i slično. Kurir.rs/ M.K