TRIK KOJI ĆE ODUŠEVITI DOMAĆICE: Stavite LOVOROV list u mašinu za veš, efekat će vas oboriti s nogu

Zanimljivosti

TRIK KOJI ĆE ODUŠEVITI DOMAĆICE: Stavite LOVOROV list u mašinu za veš, efekat će vas oboriti s nogu

Lovor nije samo obavezan začin u kuhinji, on može da posluži kod pranja veša. Samo nekoliko listova je dovoljno da primijetite ovaj nevjerovatn efekat koji se dobija ako ga stavite zajedno sa svojim vešom u veš mašinu. Puno puta smo pisali o trikovima koji olakšavaju svakodnevni život. Većina njih nisu bila skroz nepoznata, s obzirom da su mnoge koristile naše majke i bake. Jedan takav je dodavanje lovorovog lista pri pranju veša.

Sigurni smo da niste do sada čuli da se lovorov list stavlja u veš mašinu, a trik ne daje efekat omekšavanja veša ili dodavanje mirisa već služi da – sačuva boju ali i da vrati boju koja je nestala prethodnim pranjima. Lovorov list možete staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako veš potopite u lonac napunjenim vodom.

U zavisnosti od količine veša, uzmite do čak desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuhajte. Kada se ta voda malo ohladi, poslije 20-30 minuta potopite u nju odjeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete s vremena na vrijeme promiješati veš rukom za još bolji efekat. Zatim dobro iscijedite odjeću i operite je u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa bijelom odjećom. Ako lovorov list nekim čudom ne pomogne, postoji još nekoliko načina koje možete da pokušate. Jedna od njih je stavljanje dvije kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer efikasno uklanja mrlje i vraća im bijelu boju.

Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber takođe dobro radi posao prije nego što izblijedi i ofarba odeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način je obavezan u rutini svake iskusne domaćice. Važno je da se može koristiti i za bijele i za obojene tkanine.

Ako imate puno crne i tamne odjeće, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, prirodan trik omogućiće vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odjeće. Dovoljno je da sipate četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u dio za pranje. Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i sprječiće da vaša odjeća dalje blijedi. (Stil)