GLAVA TUŠA JE UVIJEK PUNA KAMENCA I IZGLEDA RUŽNO: Evo kako da ga se riješite za par sekundi, treba vam samo 1 namirnica i kesa

Zanimljivosti

GLAVA TUŠA JE UVIJEK PUNA KAMENCA I IZGLEDA RUŽNO: Evo kako da ga se riješite za par sekundi, treba vam samo 1 namirnica i kesa

Među onima koje uvijek zaboravljamo da dobro i temeljno operemo svakako je glava tuša, koju se tako rijetko sjetimo da skinemo i peremo, ali sa ovih nekoliko trikova shvatićete da to uopšte nije nauka.

Čisto kupatilo dovoljno govori o nama, ali je i znak da vodimo računa o sopstvenom zdravlju i higijeni. Već smo ušli u rutinu pranja toaleta, a zatim lavaboa, bidea, kade ili tuša. Ipak, postoji jedna stvar na koju uvek zaboravljamo i koju se sjetimo da dobro operemo samo u slučaju da protok vode ne ide kako bi trebalo zbog kamenca.

Ovo je naravno glava tuša, koja se zbog česte upotrebe može jako začepiti nagomilanim naslagama tokom višegodišnjeg protoka vode kroz nju, pa čak i razviti buđ ili gadne bakterije. Stoga je vrijeme da se pozabavite time i dobro očistite u nekoliko koraka.

Ako živite u oblasti gdje je voda tvrda, redovno se susrećete sa tim zbog nakupljanja kamenca, ali oni koji nemaju ovaj problem vjerovatno nikada nisu rastavili i dobro oprali glavu tuša. Uzmite vreću za zamrzavanje i delimično je napunite al*oholnim sirćetom.

Pazite da ne prepunite vreću jer će u suprotnom, kada stavite tuš na glavu, sve će iscuriti. Glavu tuša stavite u kesu tako da je sirće potpuno prekrije, pa ako ste sipali premalo, sada je pravo vrijeme da je dopunite.

Vežite kesu oko “vrata” glave tuša i uverite se da ste sve dobro pričvrstili. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a ako je jako prljavo ostavite da odstoji preko noći. Važno je napomenuti da ako je glava tuša napravljena od mesinga, zlata ili nikla, uklonite je iz sirćeta nakon 30 minuta, inače može oštetiti gornji sloj.

Kada se uvjerite da je glava dobro natopljena, otvorite kesu i sipajte sirće u odvod tuša, a zatim pustite da vrela voda curi kroz glavu tuša najmanje minut da biste se oslobodili zaglavljenih ostataka. Sada možete uzeti staru četkicu za zube i istrljati je ako ima drugih nakupina, posebno u predjelu oko rupa iz kojih izlazi voda.

Ponovo otvorite toplu vodu da isperete ostatke i ponovite postupak dok više ne vidite mineralne naslage. Na kraju, ispolirajte glavu tuša mekom krpom kako bi izgledala kao nova. (novi.ba)