Ima 32 godine i čak 298 kilograma: Vatrogasci ga DIZALICOM vodili kod lekara, a ovo najviše jede (VIDEO)

Region

Ima 32 godine i čak 298 kilograma: Vatrogasci ga DIZALICOM vodili kod lekara, a ovo najviše jede (VIDEO)

Da velika kilaža može da bude opasna po život, pokala je priča Džejmsa Holtona koji sa 32 godine ima čak 298 kilograma, zbog čega ima velike zdravstvene probleme. Trenutno važi za najdebljeg čoveka u Velikoj Britaniji.

Lekari su mu naredili da pod hitno smrša, inače postoji opasnost da dobije moždani udar, a takođe ga neže zaobići ni problemi sa krvnim pritiskom i krvnim ugrušcima.

Jednog dana mu se slošilo, te je odlučio da pozove hitnu pomoć. Kada su lekari došli na kućnu adresu, samo nekoliko trenutaka pre potpunog otkazivanja organa, bezuspešno su pokušavali da ga podignu. Cela situacija trajala je satima, jer Džejson zbog limfedema nije mogao da hoda. Limfedem je hronično, neizlečivo obolenje koje karakterišu otoci.

Lekari su pozvali vatrogasce, koji su ujedno angažovali i građevinske inženjere kako bi se uklonio prozor na trećem spratu. Oko tridesetak vatrogasaca podiglo je Džejsona i smestilo ga u dizalicu, a ova procedura trajala je sedam sati.

– Postojao je rizik da neću preživeti podizanje. Bilo je problema sa mojim nivoima kiseonika, ali rekao sam svojim spasiocima da nastave, inače bih umro sam u svom stanu – rekao je Džejson koji je stavljen pod nadzor.

 

Inače, Džejson je na dnevnom nivou konzumirao više od pet litara gaziranih napitaka. Lekari su mu zabranili ovo piće, a odmah je započeo sa procesom stroge dijete. Ovo se Džejsonu nije dopalo, pa je pretio da će zvati policiju, tvrdeći da su mu “prekršena ljudska prava”.

Ipak, svi se pitaju kako je moguće da neko ima 298 kilograma u 32. godini života?

Džejson otkriva da je opsesija za hranom nastala zbog traume iz detinjstva. Izgubio je oca u saobraćnoj nesreći, a tada je imao 21 godinu. Utehu je pronalazio u hrani i kako kaže, jeo je ponovo posle svakog obroka, krijući se od majke.

Kada je bio tinejdžer, imao je 152 kilograma. Tada mu je savetovano da ide u kamp za gojazne osobe u Nju Džerziju u trajanju od devet nedelja. Ipak, zbog problema sa krvnim pritiskom, Džejson je odustao i od ove borbe.

Šta je Džejson jeo?
Oduvek je imao nezdrave navike. Za doručak je jeo četiri kese čipsa, a dnevno je u svoj orgnizam unosio oko pet litara gaziranih pića.

– Ako pokušam da hodam, glava mi je toliko napregnuta, od nošenja tolike težine, kao da sam naglavačke na toboganu. To je opasno. Da nisam nazvao hitnu, bio bih mrtav. Nisam mogao da dišem. Osećao sam se kao da je nešto blokirano u meni i gušio sam se – dodao je.

Džejson je trenutno na strogoj dijeti koju su prepisali lekari, kao i na listi čekanja Svetske zdravstvene organizacije za operaciju smanjenja želuca. objektiv.rs