AKO IMATE ČESTE GLAVOBOLJE, IZBJEGAVAJTE OVA ČETIRI NAPITKA

Zdravlje

AKO IMATE ČESTE GLAVOBOLJE, IZBJEGAVAJTE OVA ČETIRI NAPITKA

Postoje različite vrste glavobolja, a i uzroci su različiti – stres, alergije, dehidracija, pa čak i ishrana. Ukoliko imate česte glavobolje, možda bi trebali promijeniti neke svoje navike, ali i napitke koje pijete.

Nutricionistkinja Cindy Green otkrila je koji napitci mogu biti uzrok glavobolje! Nutricionistkinja Cindy Green otkrila je koji napitci mogu biti uzrok glavobolje!

Voćni sokovi

Kupovni voćni sokovi najčešće sadrže mnogo šećera, što ima direktan uticaj na nervni sistem, upozorava nutricionistkinja Green. Osim toga, ona kaže da ispijanje voćnih sokova izaziva nagli skok i zatim pad šećera u krvi, što vrlo lako može dovesti do glavobolje.

Kafa

Ukoliko ste navikli da svako jutro čim se probudite pijete kafu, moguće je da vam je kofein već postao potreban kako bi funkcionisali tokom dana. Međutim, postoje i posljedice koje se mogu javiti ako unosite previše kofeina, piše Mondo.

Šolja kafe ujutru zapravo može pomoći kod glavobolje, ali više od dvije šolje su recept za glavobolju – kaže nutricionistkinja Green. Ona objašnjava da kofein sužava krvne sudove, a kada izlazi iz krvotoka, dolazi do širenja krvih sudova. Tada se povećava i pritisak od protoka krvi, što može izazvati glavobolju, ističe Greenova. hayat.ba