MUŠKARCI SVE ČEŠĆE IZBEGAVAJU BRAK: Evo 6 Razloga I Zašto, Neki Su BAŠ BIZARNI

MUŠKARCI SVE ČEŠĆE IZBEGAVAJU BRAK: Evo 6 Razloga I Zašto, Neki Su BAŠ BIZARNI

Sve veći broj muškaraca ovih dana izbegava brak. Možda je lako klasifikovati ove ljude kao one koji jednostavno žele da žive, a da se nikada ne skrase, ali to nije uvek slučaj zbog čega muškarci ne žele da se venčaju.

Postoji mnogo psiholoških i društvenih razloga za to koji bi vas mogli iznenaditi, a ispod se nalazi šest koji će vam, nadamo se, pomoći da malo bolje razumete razmišljanja muškaraca.

Ali to nije sve – na kraju članka ćete takođe pronaći zašto je za muškarce zapravo korisno da se ožene i to na mnogo načina.

1. Ne osećaju veliki pritisak da se venčaju

Uglavnom nema pritiska prijatelja ili porodice da se muškarac oženi, posebno kada je još mlad. Ovo je u velikoj meri u suprotnosti sa iskustvima žena koje se često pitaju o tome kada planira da se uda i rađa decu.

2. S druge strane, postoji veliki pritisak kada je u pitanju prosidba

U ljubavnim vezama, muškarci su obično ti od kojih se očekuje da zaprose, a za njih to može biti prilično stresno iskustvo. Čak 40 odsto muškaraca je izrazilo zabrinutost zbog očekivanja njihove partnerke od vereničkog prstena, na primer.

3. Muškarci veruju da njihova žena ima pravo da im govori šta da rade, dok devojka nema

Zanimljivo je da se muškarci plaše da će im žena nakon venčanja govoriti šta da rade i kako da se ponašaju. To, međutim, nije slučaj za vezu pre braka, što sugeriše da muškarci osećaju da njihov partner nema pravo da ih kontroliše na bilo koji način osim ako se ne upuste u veću obavezu zvanu “brak”.

4. Muškarci obično moraju drastično da promene svoje ponašanje nakon što se venčaju

Prema istraživanju, i muž i žena imaju promene u stavu nakon venčanja. Muškarci se menjaju kada počnu da vide sebe kao zaštitnike porodice. Brak je krajnja obaveza, tako da zahteva mnogo odricanja. Biti samac vide kao prednost i misle da brakom gube više od žena.

5. Muškarci se više plaše razvoda nego da se nikada ne venčaju

Jedna anketa je pokazala da se muškarci uopšte ne plaše braka, ali se plaše lošeg braka i razvoda. Mnogi ljudi su doživeli da gledaju kako se njihovi roditelji i drugi voljeni razvode, tako da muškarci ne žele da se zadovolje nečim manjim od savršenstva.

6. Muškarci ne znaju za prednosti braka

Uz visoku stopu razvoda i mnogo anksioznosti kada je u pitanju brak, muškarac se može zapitati zašto uopšte treba da se venča.

Međutim, brak je izuzetno koristan za muškarce na više načina:

• Suprotno uverenju da će brak uticati na vašu karijeru, oženjeni muškarci zarađuju više novca od bilo koga drugog

• Brak ima veliki pozitivan uticaj na mentalno zdravlje muškaraca, smanjujući usamljenost i depresiju

• Oženjeni muškarci žive duže i zdravije od slobodnih muškaraca

• Muškarci dobijaju ove blagodeti čak i od osrednjih brakova, za razliku od žena (espreso.co.rs)

Share this content:

You May Have Missed