“VOLIM DA VIDIM LEPU ŽENU, ŽIVOT U KAFANI SE SVODI NA POROKE!” Pejović na pomenu Tomi Zdravkoviću, ovo mu je NAJŽALIJE!

“VOLIM DA VIDIM LEPU ŽENU, ŽIVOT U KAFANI SE SVODI NA POROKE!” Pejović na pomenu Tomi Zdravkoviću, ovo mu je NAJŽALIJE!

Na Centralnom groblju porodica i prijatelji pevača Tome Zdravkovića okupili su se kako bi mu odali pomen povodom 31. godišnjice smrti. Među njima došao je i pevač Aco Pejović, koji je u filmu “Toma” pevao njegove pesme. On je istakao da mu je žao što nije imao priliku da upozna legendarnog pevača.

– Nisam imao sreću da upoznam Tomu lično. Iza njega su ostale legendarne priče, legendarne pesme i to je ono što će sigurno ostavi za vijek i vijekova. Mene povezuju sa njim još od pesme “Jelena”, koju sam snimio pre 15 godina – započeo je Pejović, pa otkrio koji su njegovi poroci, s obzirom na to da je Toma voleo kafanu:

– To su pića, cigarete, voliš da vidiš lepu ženu, ako je to porok. Sam život u kafani se svodi na poroke – rekao je.

Toma je sebe ostavio hitove bez kojih ni dan danas ne može da se zamisli noć u kafani, a nedavno je premijerno prikazan i dokumentarni film o njegovom životu. Pesme poput “Danka”, “Kiša je padala”, “Da l’ je moguće”, “Svirajte noćas samo za nju” samo su neke u kojima je iskazao svoju emociju i tugu.

Podsetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcima, kraj Leskovca gde je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu posle 18 godina borbe sa kancerom prostate. Kurir.rs/I.B.

Share this content:

You May Have Missed