Uhvatila komšiju da joj svaki dan sedi u dvorištu i radi ovo: Otišla mu na vrata sa neviđenim zahtevom

Ispovijesti

Uhvatila komšiju da joj svaki dan sedi u dvorištu i radi ovo: Otišla mu na vrata sa neviđenim zahtevom

Neimenovana Škotlanđanka objavila je na sajtu Mumsnet’s Am I Being Unreasonable priču o tome kako je otkrila da joj komšija svakodnevno “uzurpira posed” kad je na poslu. Škotlanđanka je prvo primetila da su joj obe stolice pomerene sa mesta gde ih ostavlja u dvorištu. Takođe, trava joj je izgažena na nekim delovima, piše Daily record.

– Pored stolica, i ljuljaška je počela da mi škripi, a nisam se ljuljala danima na njoj. Počela sam da se pitam da li mi to neko dolazi u dvorište kad nisam tu. Zbog straha sam instalirala kameru, ali toliko diskretno kod krova kuće, da niko ne primeti – napisala je Škotlanđanka.

Posle dva dana “praznih” snimaka usledilo je iznenađenje.

– Vratila sam se s posla i primetila u travi i jedan opušak. Nemam zgrade u okolini da neko može da baci cigaretu s prozora, a ni ja ne pušim. Znala sam da ću na snimku videti da je neko bio. I zaista, otkrila sam komšiju koji ima kuću dvadesetak metara od moje. Živi sa suprugom i ćerkom, stalno se svađaju. Na snimku je viđen kako sedi u mojim stolicama, nag do pojasa, puši i pije pivo. Čak je i dizao prljave noge na drugu stolicu! Potom bi zaspao na pola sata, pa kad bi se probudio, ponovo bi pio pivo. Stalno je gledao na sat, verovatno da bude u toku kako mu ne bi banula pre predviđenog kraja upada u tuđi posed – napisala je žena.

Nakon što je uhvatila komšiju na delu, otišla je na njegova vrata.

– Nisam bila besna. Komšija je možda izgledao bahato i to što je radio nije bilo u redu, ali supruga i ćerka bile su mu skroz na mestu. Zato sam došla kod njih, vrata mi je otvorila žena. Rekla sam joj šta joj muž radi, pocrvenela je u trenutku. Kaže da je njoj govorio da ide kod prijatelja. Tada je i on izašao na vrata. Predložila sam mu da svo troje dođu u goste i opuste se u bašti sa mnom. Mislio je da se šalim. Potom sam mu rekla da ako to ne uradi, prijaviću ga policiji. Došli su iste večeri. Poslužila sam ih, proćaskali smo malo i rekla sam mu da mi više ne upada bez dozvole. Od tada je prošlo mesec dana, nijednom više nije dolazio – istakla je na kraju lukava Škotlanđanka.

Ljudi su u komentarima pozdravili njen način razmišljanja.

“Ovo je dokaz da se efekat može bolje postići i sa lepim rečima i gestom”, “Taj čovek bio bi lud kada bi ti posle tog poteza ponovo došao u dvorište”, bili su neki od komentara. (objektiv.rs)