Svi hoće da rade za ovog gazdu: Prvo povećao PLATE, a onda uradio nešto NEČUVENO

Region

Svi hoće da rade za ovog gazdu: Prvo povećao PLATE, a onda uradio nešto NEČUVENO

Osnivač marketinške firme Edvard Njuman iz Velike Britanije najavio je veliko povećanje plata svom osoblju kako bi pokrio nadolazeće vladino povećanje u socijalnom osiguranju.

Firma “71a” za digitalni marketing sa sedištem u Kostvoldsu, povećaće plate svom osoblju kako bi im pomogla da se finansijski snađu jer se doprinosi za socijalno osiguranje u Engleskoj povećavaju za 1,25 posto u aprilu, kako za poslodavce i za zaposlene.

Takođe će biti uvedena i četvorodnevna radna nedelja. U razgovoru za Gločesteršir Lajv, 34-godišnji izvršni direktor i osnivač Edvard Njuman rekao je da želi da pomogne svojim radnicima kako nimalo ne bi bili oštećeni u odlukama Vlade.

– Razumem zašto doprinosi za socijalno osiguranje moraju da porastu ove godine, ali nisam želeo da vidim svoj tim pod finansijskim pritiskom. Ovo povećanje, zajedno s ogromnim povećanjem računa za struju i hranu, dovoljno je da ih natera da razmisle o tome šta treba da smanje – naveo je Njuman.

Dodao je da je cela firma u poslednjim godinama prošla kroz dosta poteškoća, a ovaj potez je, kaže, najmanje što je mogao da uradi kako bi uklonio stres zaposlenima. Njuman je takođe podstakao i druge firme da slede “71a” u povećanju plata i smanjenju radnog vremena. Ejmi Harker, marketinška pomoćnica u “71a”, dodala je da su porasli troškovi života i da oni izmiču kontroli.

– Cene su porasle. Poskupeli su benzin, hrana, odeća, struja… Lista poskupljenja iz dana u dan sve je šira – konstatovala je ona. (objektiv.rs)