“MUŽ ZAHTEVA OD MENE DA DOPUSTIM NJEGOVOM NAJBOLJEM DRUGU”: Žena je u javnost iznela MNOGO VIŠE NEGO ŠTO JE TREBALO

Ispovijesti

“MUŽ ZAHTEVA OD MENE DA DOPUSTIM NJEGOVOM NAJBOLJEM DRUGU”: Žena je u javnost iznela MNOGO VIŠE NEGO ŠTO JE TREBALO

Suprugov prijatelj Will ne može da ima decu, a kada je čuo da će dobiti dečaka, počeo je da ga naziva imenom koje je on hteo da da svom vlastitom sinu i tražio od njih da to ime koriste

Buduća mama koja očekuje svoju prvu bebu, besna je na svog supruga nakon što joj je predložio da njegov najbolji prijatelj da ime njihovom detetu. Žena je u objavi na Redditu objasnila da je prijatelj njenog supruga, Will, neplodan i da ne može da ima decu, a ta vest ga je skrhala jer je uvek želeo da postane otac. Kada je saznao da će njegov prijatelj dobiti dete, počeo je da ga naziva imenom koje je on hteo da da svom vlastitom sinu i zamolio buduće roditelje da koriste to ime dok se dete ne rodi, piše Mirror.

Ženin suprug smatrao je da je taj zahtev savršeno razuman, te je rekao da bi to bio lep gest, no buduća majka se s tim nikako nije složila jer smatra da Will ne bi trebao imati nikakav uticaj na imenovanje deteta koje nije njegovo.

– Vest o tome da ne može da ima decu vrlo mu je teško pala, a dvaput se i razveo zbog toga što je lagao i skrivao svoju neplodnost. Deca su mu oduvek slaba tačka i kada je saznao da sam ja trudna bio je toliko oduševljen da nam je počeo kupovati darove i poklanjati ukrase koje je sam napravio. Moj suprug misli da su to sve lepi gestovi, ali meni je sve to bilo nelagodno, pogotovo s obzirom na to koliko spominje bebu – napisala je buduća majka u objavi.

Pre nekoliko dana su saznali pol deteta, a čim je njen suprug to rekao Willu, on je dete odmah počeo da naziva imenom koje je hteo da da svom vlastitom sinu. Zatim je počeo da ih moli da koriste to njegovo ime, a njen suprug mu je rekao da će to i uraditi. Buduća majka je odbila, a onda joj je suprug rekao da je bezosećajna, te joj odbrusio da bi trebalo da učini tu jednu stvar za njegovog prijatelja koji je već toliko toga učinio za njih.

– Rekla sam mu da je to moje dete, a ne njegovo i Will je to čuo i otišao. Moj suprug je vikao na mene govoreći mi da je to i njegovo dete i da je moje ponašanje prema Willu odvratno. Zatim je otišao za njim i nije se vratio do jutra. Kada se vratio i dalje je govorio istu stvar i vršio pritisak na mene da pristanem na ime, ali ja sam odbila – objasnila je, te upitala korisnike Reddita je li ipak pogrešila sa svojom reakcijom.

Korisnici su bili čvrsto na njenoj strani, a mnogi su pisali kako bi Will trebalo da potraži drugu opciju ako stvarno toliko želi dete, te da njegov pritisak na ovaj način nije u redu.

– Niste pogrešili, to što oni traže od vas je nerazumno i besmisleno. Neka Will nabavi kućnog ljubimca ako toliko želi da se njegovo ime iskoristi – napisala je jedna korisnica.

– Will uvek može da usvoji dete ako stvarno želi da ga ima, nema smisla da vas pritiska – dodala je druga.

Neki korisnici pisali su kako oba roditelja treba da se slože oko imena, te da postoje načini da postignu kompromis u ovoj situaciji.

– Možda ga možete upotrebiti i kao srednje ime ili neka ostane kao nadimak kojim ćete ga samo vi zvati – komentarisala je treća korisnica. (espreso.co.rs)