Dana (13) saznala da umire, pa smislila POSLEDNJU ŽELJU: Nema ko nije zaplakao od njenog zahteva (VIDEO)

Ispovijesti

Dana (13) saznala da umire, pa smislila POSLEDNJU ŽELJU: Nema ko nije zaplakao od njenog zahteva (VIDEO)

Dana Paola Arsios Rejes, 13-godišnja heroina koja je preminula od komplikacija usled dijabetesa, rasplakala je čitav svet svojom poslednjom željom. Tokom nekoliko meseci, koliko je bila hospitalizovana, pretrpela je tri kardiorespiratorna zastoja.

Pre ulaska u kliniku, Dana je ostavila poslednju želju ispisanu i pismu. Želela je, naime, da donira svoje zdrave organe drugoj deci kojoj bi to moglo da spase život.

Iako porodica i prijatelji nisu gubili nadu, život devojčice okončan je 22. februara, a doktor iz bolnice u kojoj je Dana umrla, nakon njene smrti pred svima je pročitao pismo, što je ganulo sve pristune.

– Kada moje telo bude ležalo u postelji, a lekar utvrdi da moj mozak više ne radi, moj život će biti gotov. Kada se to desi, ne pokušavajte da uvedete veštački život u moje telo raznim aparatima i ne zovite ovo mojom samrtnom posteljom. Dozvolite mom elu da pomaže drugima u njihovom pokušaju da nastave da žive – napisala je, izmešu ostalog, Dana Paola u pismu.

– Dajte moje oči čoveku koji nikad nije video izlazak sunca, lice deteta ili pogled trudne žene. Dajte moje srce osobi čije srce samo izaziva bolne dane. Dajte moje bubrege onima koji zavise od mašina kako to ne bi više bio slučaj sa njima – dodaje se u pismu.

Danina poslednja želja se ostvarila jer će troje dece dobitinjenu jetru, rožnjaču i bubrege, navedeno je iz bolnice, prenosi Kalle Blue Radio. (objektiv.rs)